Tapas de Verduras

Johan Björkman, chef-kok en inwoner van Barcelona, neemt je mee dwars door de stad en laat zien dat er meer is dan albóndigas en sardinas en escabeche. Met groenten in de hoofdrol biedt 'Tapas de Verduras' meer dan 90 vegetarische tapas: serveer een keur aan gerechtjes op een zwoele zomerse dag (of wanneer dan ook!) en je maakt iedereen blij. 'Tapas de Verduras' biedt klassiekers als patatas bravas en tortilla Española, maar ook minder bekende groentetapas: gebakken bloemkool in saffraanaioli en Moorse portobellospiesjes. Tapas die eenvoudig te bereiden en snel klaar zijn zoals piementos de padrón of pan con tomate, tot en met wat meer bewerkelijke tapas zoals croquetas de setas (kroketten van eekhoorntjesbrood) en panadons de lleida (pasteitjes van spinazie, rozijnen & pijnboompitten). Van pica pica, kleine snacks die je tijdens het borreluur serveert, kleine salades tot en met tapas van de grill, uit de oven en gestoofd. En uiteraard mogen de postres (zoete hapjes) niet ontbreken. Met een adressenlijst waar je de lekkerste vegetarische tapas kan eten en mooie sfeerfotografie waan je je met dit kookboek direct in Barcelona.
AuteurJohan Björkman
UitgeverijGood Cook
- Hardcover
- 176 pagina's
- ISBN 9789461433398
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Aardappel-truffeltortilla (tortilla espanola)
Vegetarisch, 50 min 8,0
-
Warme Catalaanse spinaziesalade met rozijnen en pijnboompitten
Vegetarisch, 10 min 8,0
-
Geroosterd brood met chocolade, zout en olijfolie (pan con chocolate)
Vegetarisch, 10 min 8,0
Alle Kookboeken van Good Cook
-
Tapas de Verduras
Johan Björkman
Met groenten in de hoofdrol biedt 'Tapas de Verduras' meer dan 90 vegetarische tapas: serveer een keur aan gerechtjes op een zwoele zomerse dag en je maakt iedereen blij. 'Tapas de Verduras' biedt klassiekers als patatas bravas en tortilla Española... bekijk 'Tapas de Verduras'
-
Hokkaido
Tim Anderson
Reis mee met Tim Anderson naar het noordelijkst gelegen eiland van Japan: Hokkaido. 'Hokkaido' biedt niet alleen voor-, bij- en hoofdgerechten, desserts en snacks, maar geeft ook per regio of stad de lokale, culinaire hoogtepunten... bekijk 'Hokkaido'
-
No Halfway Cooks
Jody Franz & Stan Beaujean
Écht goed Aziatisch geïnspireerd comfort food. Wie wordt er niet gelukkig van? In 'No Halfway Cooks' krijg je een kijkje in de keuken van Don's Noodle Shop, van Jody & Stan. Goed eten is genieten en creëert mooie herinneringen met vrienden... bekijk 'No Halfway Cooks'
-
Een ode aan salades
Alice Zaslavsky
De groentekoningin is terug met 'Een ode aan salades'. Ingedeeld op warmere en koelere dagen geeft Alice onweerstaanbare salades voor elke gelegenheid: lunch, diner en barbecuefeest. Elke salade kun je combineren met andere... bekijk 'Een ode aan salades'
-
Maaltijdsoep
Emily Ezekiel
Met 101 recepten, variërend van een hartige ribolita in de koude wintermaanden of een verkoelende komkommersoep op een warme zomerdag, volgt 'Maaltijdsoep' de seizoenen. Langzaam of snel, voor jezelf of voor een grotere groep... bekijk 'Maaltijdsoep'
-
Puur aardappel
Poppy O'Toole
Potato Queen Poppy O'Toole lift de aardappel naar een hoger niveau en presenteert gerechten zoals je ze niet eerder hebt gezien. Of het nu om puree en geroosterde aardappels gaat of om Franse klassiekers zoals tartiflette en aligot... bekijk 'Puur aardappel'
-
Tinned Tomatoes
Samuel Goldsmith
Iedereen gebruikt wel eens tomaten uit blik. Sterker nog: dit conservenwonder geniet vaak de voorkeur boven verse tomaten. 'Tinned Tomatoes' laat in 100 recepten zien hoe veelzijdig koken is met tomaten uit blik. Neem een blik tomaten en je hebt... bekijk 'Tinned Tomatoes'
-
The Curry Guy Kip
Dan Toombs
Maak de lekkerste spicy kiprecepten uit India en Zuidoost-Azië met 'The Curry Guy Kip'. Wereldwijd is kip het meest gegeten stukje vlees: gebakken, gestoofd, gegrild, gepocheerd, gefrituurd of van de barbecue. Breid je repertoire kiprecepten uit... bekijk 'The Curry Guy Kip'
-
A Very Vegan Christmas
Sam Dixon
'A Very Vegan Christmas' biedt dé oplossing voor de jaarlijkse vraag: 'wat eten we met Kerst?' Met de recepten uit dit feestelijke kookboek krijg je iedereen blij aan tafel. Geniet van kerstklassiekers in een plantaardige jas als... bekijk 'A Very Vegan Christmas'
-
Heilig Boontje
Joeri Veul
In 'Heilig Boontje' staat de peulvrucht (bonen, erwten, linzen & co) centraal. We eten gemiddeld twee dagen per maand peulvruchten en dat komt neer op nog geen blik kikkererwten. En dat terwijl de peulvrucht niet alleen duurzaam en betaalbaar... bekijk 'Heilig Boontje'