Gordon Ramsay: geglaceerde zalm met spinazie-radijssalade

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets à 125-150 g
  • 100 g jonge spinazie, gewassen en gedroogd
  • 8-10 radijsjes, in plakjes
  • voor de marinade
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • ½ theelepel geraspte verse gemberwortel
  • voor de dressing
  • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
  • 3 eetlepels rijstwijnazijn
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2-3 eetlepels tahin

Voorbereiden

Verwijder het vel van de zalm. Verwijder graatjes met een keukenpincet. Leg de filets naast elkaar in een ondiepe schaal.

Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Giet de marinade over de zalm. Dek af met plasticfolie en laat de vis minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 230 °C.

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en zet die apart.

Leg de blaadjes spinazie op de borden en leg daarop plakjes radijs.

Neem de visfilets uit de marinade en leg ze op een licht ingevette bakplaat. Bak ze 4-6 minuten in de oven en bedruip ze na 2 minuten: ze zijn dan medium rare. De vis moet iets terugveren als u erop drukt.

Leg op elk bord een zalmfilet en sprenkel de dressing erover.

Extra benodigd

Plasticfolie

Tip

'Wilt u deze salade meenemen als lunchpakket, laat de zalm dan eerst volledig afkoelen en verpak de sla en de dressing elk apart. Voeg alle ingrediënten vlak voor het eten samen.' - Gordon Ramsay

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: geglaceerde zalm met spinazie-radijssalade' is afkomstig uit het kookboek...

Gezond met Ramsay

Gordon Ramsay

Je bent wat je eet. En iedereen wil gezond zijn en er op zijn best uitzien. Gordon Ramsay - superfit, eigenaar van driesterrenrestaurants, marathonloper en energieke... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Gordon Ramsay recept tips

Reacties op dit recept

  • KrijnErg geslaagd receptuurtje, ik had er geen radijs bij maar daar heb ik niet zoveel aan gemist. Verder heb ik er wilde rijst bij geserveerd, de marinade voor de zalm is echt superieur, dressing heb ik niet echt gebruikt. In ieder geval voor herhaling vatbaar en snel en makkelijk te maken.

    reageren

  • FrankHeerlijk! Spinazie met radijs is een prima combinatie.

    reageren