Aardappelcurry met rundvlees
- 4 personen
- 150 min
- waardering 8,7
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vlees
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk uit blik
- 25 g gemalen amandelen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3 uien, gesnipperd
- 8 kleine groene chilipepers, fijngesneden
- 1½ eetlepel garam masala
- 1 eetlepel kurkuma
- stukje gember van 2,5 cm, geschild, fijngesneden
- 4 teentjes knoflook, heel fijngesneden
- 3 eetlepels ghee of olie
- 4 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 4 groene kardemompeulen, gekneusd
- stukje cassia of kaneel van 5 cm of 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 kg runderstoofvlees of sukadelappen, in blokjes van 2,5 cm
- 1 aardappel, geschild, in grove stukken
Bereiden
Roer de kokosmelk, gemalen amandelen en tomatenpuree door elkaar en zet weg.
Pureer de uien, groene chilipepers, garam masala, kurkuma, gember en knoflook in een blender of gebruik een vijzel.
Verhit de ghee of olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de kruidnagels, laurierblaadjes, kardemom, cassia of kaneel en het venkelzaad toe en bak 1 minuut tot ze beginnen te poffen.
Voeg de uienpasta toe en bak alles 3-4 minuten op laag vuur tot de olie vrij komt en de pasta goudbruin wordt.
Doe het vlees erbij , draai het vuur iets hoger en bak 10-12 minuten, roer af en toe, tot de vloeistof is verdampt en het vlees begint te bruinen.
Roer dan de kokospasta erdoor, voeg 2 theelepels zout (of naar smaak) toe en roer goed tot al het vlees is bedekt. Laat 4-5 minuten koken; roer af en toe. Leg het deksel op de pan en laat nog 1 uur en 15 minuten sudderen.
Doe de aardappel erbij , leg het deksel weer op de pan en laat nog 30 minuten zacht koken tot het vlees en de aardappel gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en laat het gerecht met het deksel erop nog 15-20 minuten rusten voor je de curry opdient. Geef er warm naanbrood bij.
Extra benodigd
Blender of vijzel
Kookboek
Het recept 'Aardappelcurry met rundvlees' is afkomstig uit het kookboek...
Basisboek India
Amandip Uppal
In dit 'Basisboek India' maak je op een relaxte manier kennis met Indiaas koken. De Indiase gerechten in dit boek zijn geschikt voor elke dag, maar net zo goed voor... lees verder
© Uitgeverij Becht