
Curry met tijgergarnalen
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vis
bevat per portie
- 290 kcal
Ingrediënten
- 3 eetlepels (roerbak)olie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, in reepjes
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- 500 g (diepvries) tijgergarnalen, gepeld
- 3 bosuitjes, in stukken van 2 cm
- 200 ml romige kokosmelk
- 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt
Bereiden
Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rode peper zachtjes glazig. Bak het kerriepoeder 1 minuut zachtjes mee.
Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op matig tot hoog vuur.
Roer de kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten heel zachtjes sudderen. Lekker met basmatirijst, broccoli en wortelsalade.
Variatietip
Vervang de garnalen door stevige visfilet, bijvoorbeeld tilapiafilet of meervalfilet. Vervang de kokosmelk door romige yoghurt, bijvoorbeeld Griekse yoghurt of biogarde roer. Neem peterselie en bieslook in plaats van koriander.
Bron
Het recept 'Curry met tijgergarnalen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau