Groentecurry uit Gujarat

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 250 g bloemkool, in roosjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 8 kerrieblaadjes
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • 200 g rijpe tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker

Bereiden

Leg de zoete aardappelen en bloemkool in een grote kom en meng de specerijen en 1 theelepel zout er goed door.

Verhit de olie in een grote pan en bak de groenten 5 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.

Voeg de kerrieblaadjes, tamarindepasta, tomaten en suiker toe. Schenk er 250 ml water bij en laat alles zonder deksel 20 minuten sudderen, tot de groenten zacht zijn en de saus is ingedikt.

Tip

In Gujarat, een staat in West-India, is het eten nogal gekruid, zoet en tamelijk droog. Als je meer saus wilt, voeg dan op het laatst wat water of tomaten toe. Breng de smaak van het gerecht dan wel in balans met een beetje extra suiker.

Kookboek

Het recept 'Groentecurry uit Gujarat' is afkomstig uit het kookboek...

Indiase & Thaise curry's

Jody Vassallo

De recepten in dit boek zijn afkomstig uit de twee landen die beschouwd worden als de bakermat van de curry, India en Thailand, en zijn bovendien allemaal erg... lees verder

© Terra Lannoo. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!