Kipcurry met pompoen en sperziebonen

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • ½ pompoen (ca. 450 g)
  • 150 g sperziebonen
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 10 g roomboter
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 45 g rode currypasta
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 1 appel
  • 50 g cashewnoten

Bereiden

Lepel de pitten uit de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe deze in een pan met water en breng dit aan de kook. Haal de sperziebonen af en doe ze bij de pompoen zodra die 2 minuten heeft gekookt en laat de pompoen en de sperziebonen nog 5 minuten samen koken totdat ze beide gaar zijn.

Fruit de ui 2 minuten in de roomboter, voeg de kipblokjes toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg nu de currypasta toe en bak hem 1 minuut mee. Doe de kokosmelk erbij en laat de curry 5 minuten zachtjes koken.

Schil intussen de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appelstukken in blokjes. Giet de groenten af en doe ze samen met de appelstukjes, de cashewnoten en ½ theelepel zout bij de curry en laat die nog 2 minuten zachtjes koken.

Kookboek

Het recept 'Kipcurry met pompoen en sperziebonen' is afkomstig uit het kookboek...

Gezond leven doe je zo!

Sven & Jennifer

'Gezond leven doe je zo!' is een lifestyleboek over gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • PattyErg lekker. Ik had sugarsnaps in plaats van sperziebonen en kippendijen in plaats van kipfilet.

    reageren