Maleise kipcurry

  • 2 personen
  • 40 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 theelepels currypoeder, of naar smaak
  • 400 g kipfilet, in stukjes van 4 cm
  • ½ kaneelstokje
  • ½ steranijs
  • 1 citroengrasstengel, geplet
  • 165 ml kokosmelk uit blik
  • 400 g stukjes tomaat uit blik
  • 150 g bataat, geschild en in stukjes van 2 cm
  • 50 g sperziebonen
  • 2 theelepels palmsuiker
  • 2 theelepels vissaus
  • 2 theelepels limoensap
  • 100 g grofkorrelige rijst
  • limoenpartje, voor erbij
  • voor de kruidenpasta
  • 1 kleine ui, grof gehakt
  • 2 cm gemberwortel, geschild en gehakt
  • 3 teentjes knoflook

Bereiden

Pureer alle ingrediënten voor de kruidenpasta in de keukenmachine tot een glad mengsel.

Verwarm de olie in een koekenpan op matig vuur. Bak de kruidenpasta tot deze zacht en glazig is. Voeg de currypoeder, kip, kaneel, steranijs en het citroengras toe. Roer alles goed en laat het geheel 1-2 minuten koken, of tot het begint te geuren. Voeg de kokosmelk, tomaat en bataat toe. Breng op smaak met zeezout. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag. Dek de pan af en laat het geheel 20 minuten koken. Roer af en toe.

Voeg de bonen toe en kook ze 5 minuten mee, of tot de bonen en het kippenvlees gaar zijn. Roer de suiker, vissaus en het limoensap erdoor. Proef en voeg eventueel extra suiker, vissaus of limoensap toe.

Breng ondertussen de rijst met 250 ml water in een pan op hoog vuur aan de kook. Doe het deksel op de pan. Draai het vuur lager en kook de rijst 12-15 minuten, of tot het vocht is geabsorbeerd.

Serveer de kip met het limoenpartje en de rijst.

Tip

Vervang het citroengras, de currypoeder en kruidenpasta door 2 eetlepels kant-en-klare currypasta als u weinig tijd hebt. Roerbak de pasta in de olie tot deze begint te geuren. Voeg de kip, kaneel en steranijs toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de kokosmelk en tomaten toe en volg de aanwijzingen van het recept.

Kookboek

Het recept 'Maleise kipcurry' is afkomstig uit het kookboek...

Single koken

diverse auteurs

Dit boek bevat heerlijke maaltijden voor één persoon. Aan bod komen goede ideeën voor tussendoortjes en lichte maaltijden, maar ook aan complete maaltijden en... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • peterIk vond het een beetje flauw, daarom heb ik er een pepertje aan toegevoegd, prima zo.

    reageren

  • CarlaVerrukkelijk. Wel rood pepertje aan de pasta toegevoegd en de steranijs had ik iets te lang laten meetrekken. Voor herhaling vatbaar. Hmmmm.

    reageren