Pittige kidneybonencurry

  • 3 personen
  • 25 min
  • waardering 9,3
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 rode ui
  • 3 eetlepels appelciderazijn
  • 1 + ½ theelepel kristalsuiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 groene rawits
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 theelepel olie
  • 250 ml groentebouillon
  • 500 g kidneybonen (uit blik, gespoeld en uitgelekt)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 handje rucola, fijngesneden
  • rijst, om erbij te serveren

Bereiden

Snijd één van de rode uien in dunne halve ringen. Mix in een kommetje met de azijn, de theelepel kristalsuiker en een snuf zout. Laat de ingelegde rode ui zo staan terwijl je de curry maakt.

Maak de andere rode ui, de knoflook en de rawits schoon en doe met de gemberwortel, tomatenpuree, tamarindepasta, kaneel, garam masala, ketoembar en een snuf zout in een hakmolen of keukenmachine en pureer tot een gladde kruidenpasta.

Verhit de olie in een pan op laag vuur en fruit de kruidenpasta aan. Niet vlug vlug, neem er even de tijd voor, 10 minuten. Voeg de groentebouillon toe en laat op laag vuur nog 5 minuten pruttelen.

Voeg de kidneybonen en de kokosmelk toe, roer door en laat nog 2 minuten gaan. Proef en voeg de halve theelepel kristalsuiker toe en eventueel nog een snuf zout voor meer smaak.

Garneer de curry met de rucola en de ingelegde rode ui. Serveer met rijst en je favo pickles.

Extra benodigd

Keukenmachine

Opmerking

Dit gerecht leent zich bij uitstek voor die hippige meal planningtoestanden, wat natuurlijk zoveel betekent dat je, zodra je tijd hebt, alvast een prakkie maakt voor vanavond, morgen, of zelfs overmorgen. Nou en dat kan dus heel goed met deze pikante curry van kidneybonen. Sterker nog, de curry is de volgende dag lekkerder, want dan zijn de smaken beter ontwikkeld. Serveer met de rode ui quick-pickle en liefst nog meer zuur voor een frisse kick en fijngehakte rucola voor het nodige notige groen.

Kookboek

Het recept 'Pittige kidneybonencurry' is afkomstig uit het kookboek...

Vegan Comfort

Milou van der Will

'Vegan Comfort' biedt meer dan 100 plantaardige recepten die uitblinken in originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met fopkip en spinazie of teriyaki-tofu-sateh uit de oven. Van troostrijke hoofd- en bijgerechten... lees verder

© Good Cook. Beeld: Milou van der Will

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • PetraHeerlijke bonen, beetje pittig. Ik heb in plaats van rucola verse koriander toegevoegd bij het opdienen.

    reageren