Vietnamese eend curry

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels currypoeder, bij voorkeur Madras currypoeder
  • 1 volledige eend, in achten gedeeld
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel chilipasta
  • 400 ml lichte kippenbouillon
  • 5 cm gember, gekneusd
  • 2 citroengrasstengels, enkel wit gedeelte, geplet
  • 2 steranijs, geroosterd (optioneel)
  • 4 aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden
  • 2 wortelen, geschild en in grote stukken gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 theelepel suiker
  • voor de garnering
  • een handvol koriander, Thaise basilicum
  • lente-ui, in ringen gesneden

Voorbereiden

Strooi het currypoeder over de eend en laat gedurende 30 minuten marineren.

Bereiden

Verhit de olie in de wok en fruit gedurende enkele minuten de sjalot, knoflook en chilipasta. Voeg de eend met het currypoeder toe en bak ze aan alle kanten goudbruin.

Doe er de kippenbouillon bij en breng aan de kook met de gekneusde gember en het citroengras (en eventueel de geroosterde steranijs).

Voeg de aardappel en wortel toe. Laat 10 tot 12 minuten pruttelen op een zacht vuurtje of tot de groenten beetgaar zijn.

Meng er de kokosmelk al roerend onder.

Breng op smaak met de vissaus en de suiker.

Doe in een kom of serveerschaal en garneer met koriander, Thaise basilicum en lente-ui.

Kookboek

Het recept 'Vietnamese eend curry' is afkomstig uit het kookboek...

Hanoi street food

Tom Vandenberghe

'Hanoi street food' neemt je mee naar de bruisende hoofdstad van Vietnam en laat je proeven van de authentieke streekkeuken. Tom Vandenberghe is... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!