Shakshouka

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • olijfoliespray light
  • 1 kleine rode ui, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 2 kleine paprika's (1 rode, 1 gele), schoongemaakt en kleingesneden
  • 400 g tomatenstukjes uit blik
  • ½ theelepel chilivlokken, of meer naar smaak
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel bruine basterdsuiker
  • scheutje citroensap
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels yoghurt, voor bij het opdienen
  • handvol bladpeterselie, kleingesneden, als garnering

Bereiden

Verhit een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en spuit er wat olijfolie in. Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten tot hij zacht begint te worden. Doe dan de knoflook erbij en bak deze een minuut mee. Voeg de paprika's toe en bak de groenten circa 5 minuten tot ze zacht zijn.

Roer de tomaten, de chilivlokken, de specerijen, de suiker en het citroensap erdoor en laat het geheel 5-7 minuten sudderen tot het dikker wordt.

Maak vier kuiltjes in het tomatenmengsel en breek in elk kuiltje een ei. Voeg ruim zout en peper toe en leg een deksel op de pan. Laat alles 10 minuten sudderen, of tot de eiwitten stevig zijn en de dooiers nog vloeibaar.

Dien op met de yoghurt en strooi er wat peterselie over.

Opmerking

Onderzoek heeft aangetoond dat lycopeen, een sterk antioxidant in tomaten, door verhitting in kracht toeneemt. Door deze rijke rode saus te laten sudderen maak je hem dus extra gezond.

Kookboek

Het recept 'Shakshouka' is afkomstig uit het kookboek...

De vitale keuken

Mimi Spencer & Sam Rice

Naarmate je ouder wordt is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Maar met onze drukke levens is dit helaas niet altijd even gemakkelijk. Mimi Spencer... lees verder

© Spectrum

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Shakshuka recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!