Japanse fondue

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300-400 g groenten: wortel, broccoli, bloemkool, venkel, ui, pompoen, paprika
  • zonnebloemolie
  • desgewenst: sesamzaad
  • voor het beslag
  • 1 kop tarwemeel of ½ kop tarwemeel en ½ kop boekweitmeel (of speciale tempurabloem)
  • 1 ei

Bereiden

Doe het tarwemeel, het ei, een mespuntje zout en een kopje water in een kom en klop dit in een keukenmachine tot een dik beslag. Bewaar het beslag gekoeld.

Doe de zonnebloemolie in de fonduepan. De olie moet ongeveer 180 °C zijn anders worden de hapjes te vet. De olie is heet genoeg als deze gaat spetteren wanneer u er een druppel water in laat vallen.

Haal, zodra de olie heet genoeg is, een aantal stukjes groente door het beslag, bestrooi ze eventueel met sesamzaad en frituur ze.

Extra benodigd

Keukenmachine, fonduepan

Variatietip

Neem er naar wens ook stukjes visfilet, gepelde garnalen of kleine vegetarische gehaktballetjes bij.

Tip

Frituur niet teveel tegelijk anders koelt de olie teveel af en neemt het beslag teveel vet op.

Bron

Het recept 'Japanse fondue' wordt je aangeboden door Heinz

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Fondue recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!