'Bloemkool-couscous' salade met aardbeien en granaatappelpitten

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,3
  • Bijgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 4 takjes verse munt, fijn gesneden
  • 4 takjes verse peterselie, fijngesneden
  • 12 radijsjes, in plakjes
  • olijfolie
  • 1 bakje granaatappelpitjes
  • 10 aardbeien, in stukjes gesneden

Bereiden

Verwijder de harde stronk van de bloemkool en maal de rest in de keukenmachine tot fijne korreltjes.

Kook de doperwten 5 minuten zodat ze ontdooid zijn, maar wel knapperig.

Meng in een grote kom de gemalen bloemkool, dopertwen, kruiden, radijs en maak de salade op smaak met zout, peper en olijfolie. Hussel de granaatappelpitjes en aardbeien er als laatste door.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept ''Bloemkool-couscous' salade met aardbeien en granaatappelpitten' is afkomstig uit het kookboek...

Gezond en slank met de Foodsisters

Janneke & Amande Koeman

Met 'Gezond slank met de Foodsisters' ontdek je dat koolhydraatarm en minder suiker eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, en zelfs heel goed smaakt. Je leert lekker... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Bloemkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!