Bloemkoolcaprese

  • 4 personen
  • 65 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • scheutje olijfolie
  • 500 ml tomatenpassata
  • scheutje amandelmelk
  • 1 knoflookteentje
  • chilipoeder
  • oregano
  • handvol spinazie
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 100 g spekblokjes
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 tak trostomaatjes
  • vers basilicum

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Leg ze op een bakplaat, overgiet ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Neem een grote kom en doe er de tomatenpassata en de amandelmelk in. Plet het knoflookteentje en doe het bij de tomatensaus. Kruid met peper, zout en/of chilipoeder en oregano. Voeg er dan de bloemkoolroosjes, de spinazie, de pijnboompitten en de spekblokjes aan toe. Meng alles goed.

Neem een grote ovenschaal en stort er het bloemkoolmengsel in. Snijd de mozzarella in dunne schijfjes en verspreid ze over de ovenschotel. Leg er ten slotte de tak trostomaatjes bovenop en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven.

Werk af met wat basilicum.

Kookboek

Het recept 'Bloemkoolcaprese' is afkomstig uit het kookboek...

Claudia's Classics

Claudia van Avermaet

In har 10e boek brengt Claudia Van Avermaet je 100 lekkere en voedzame recepten. Naast haar 30 populairste gerechten, krijg je ook heel wat nieuwe recepten, waarin vers, voedzaam en meer energie de basis vormen voor zowel... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Bloemkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!