In de oven geroosterde kerriebloemkool met amandelen

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 of 2 bloemkolen
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels amandelen, grof gehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Was de bloemkool met koud water en dep hem droog.

Meng de kokosolie, het kerriepoeder en 1 theelepel zout. Wrijf de bloemkool in met het mengsel en gebruik daarbij alles.

Leg de bloemkool in een ovenschaal en rooster hem in de hete oven tot de bloemkool in het midden zacht is. Controleer dit met een prikker of scherp, dun mes. Als de bloemkool bruin is voordat hij gaar is, dek je hem af met aluminiumfolie en zet je de oven op 150 °C.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi ze over de bloemkool.

Kookboek

Het recept 'In de oven geroosterde kerriebloemkool met amandelen' is afkomstig uit het kookboek...

Gelukseten

Niklas Ekstedt & Henrik Ennart

Het eten op je bord doet niet alleen wat met je lichaam, maar ook met je hersenen. Het kan je humeur verbeteren, je concentratie verhogen en het kan zelfs ingezet worden tegen stress, angsten en depressies. In deze Scandinavische bestseller... lees verder

© Het Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Bloemkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!