Turkse boerenkool uit het noorden (kara lahana)

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g baldo-rijst
  • 50 ml olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 eetlepel rodepaprikapuree
  • 2 theelepels chilivlokken (pul biber)
  • 100 g kidneybonen (uit blik, pot of zak)
  • 500 g boerenkool, gesneden

Bereiden

Spoel de rijst goed af tot het water dat wegstroomt helder is.

Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui samen met de rodepaprikapuree, chilivlokken en zout en peper.

Bak de rijst 5 minuten mee en voeg de kidneybonen en boerenkool toe. Roer alles een paar minuten om en schenk er 400 ml water bij. Breng aan de kook en kook 30 minuten met de deksel op de pan.

Opmerking

Wie zegt dat alleen Hollanders boerenkool eten? De Turken uit het noorden kunnen er ook wat van! Dit gerecht geeft je boerenkool een heel andere dimensie.

Kookboek

Het recept 'Turkse boerenkool uit het noorden (kara lahana)' is afkomstig uit het kookboek...

Het lekkerste uit Turkije

Hilal Kayis Sungur

'Het lekkerste uit Turkije' is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, móet je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Turkse klassiekers (lahmacun!) als verrassende streekgerechten... lees verder

© Fontaine Uitgevers. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Boerenkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!