Broccoli met knoflookchips

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 5 of 6 grote tenen knoflook
  • (olijf)olie
  • ½ theelepel kurkuma (eventueel)

Bereiden

Snijd de roosjes van de broccoli. Verwijder de harde delen van de stengel en snijd de stengel in schijfjes.

Stoom de stukjes broccoli gaar of kook ze gaar in een bodempje water. Giet af.

Pel ondertussen de knoflook en snijd hem in dunne schijfjes. Verhit wat olie in een pan en leg de knoflookschijfjes erin. Zet het vuur laag. Roerbak de knoflook tot hij goudgeel is. Voeg eventueel de kurkuma toe.

Doe de broccoli in een schaal en breng op smaak met peper en zout. Werk af met de knoflookchips.

Tip

Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat voor de knoflookchips, want dan kan de knoflook aanbranden en bitter smaken. Ook koud is deze broccoli lekker.

Kookboek

Het recept 'Broccoli met knoflookchips' is afkomstig uit het kookboek...

Allergievriendelijk koken

Wendy Rose Scheers

Allergeenvrij koken vraagt een nieuwe kijk op voeding, maar ook genieten hoort er zeker bij. Dat bewijst 'Allergievriendelijk koken'. Dit kookboek bevat talloze... lees verder

© WPG / Manteau

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Broccoli recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!