Gestoomde Chinese broccoli met oestersaus

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Chinees
  • Vis

Ingrediënten

  • 500 g Chinese broccoli (gai lam)
  • 1 theelepel sesamolie
  • 3 eetlepels oestersaus

Bereiden

Snijd de stelen van de stronkjes Chinese broccoli en snijd ze doormidden. Leg de broccoli op een groot bord en zet dat in een stoompan. Bedek de pan en stoom de broccoli 3 minuten boven zachtjes kokend water of tot hij heldergroen en beetgaar is. Druppel wat sesamolie en oestersaus over de broccoli.

Extra benodigd

Stoompan

Kookboek

Het recept 'Gestoomde Chinese broccoli met oestersaus' is afkomstig uit het kookboek...

Basic China

Jody Vassallo

'Basic China' is een boek voor iedereen: voor mensen die nog nooit een Chinese maaltijd hebben bereid, maar ook voor kookfanaten die hun repertoire willen uitbrei... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Broccoli recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!