Pastinaak met geroosterde beukennootjes

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g pastinaak
  • 100 g beukennootjes
  • voor de dressing
  • 4 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd

Bereiden

Rooster de beukennootjes in een pan met dikke bodem al roerend op laag vuur. Pel de beukennootjes en rooster ze opnieuw. Stop de nootjes in een schone theedoek en wrijf de bruine vliesjes eraf.

Was en schil de pastinaak en snijd hem in kleine gelijke stukjes.

Meng de ingrediënten voor de dressing in een schoon glazen potje. Giet de dressing over de pastinaak en laat het intrekken.

Leg de geroosterde beukennootjes op het laatste moment op de pastinaaksalade zodat ze knapperig blijven.

Opmerking

Geroosterde nootjes zijn makkelijker te pellen. Door gepelde nootjes een tweede keer te roosteren, verliest het nootje het giftige vliesje en krijgt het een lekkere notengeur en -smaak; bijna net zo lekker als pijnboompitten!

Kookboek

Het recept 'Pastinaak met geroosterde beukennootjes' is afkomstig uit het kookboek...

Wildoogst

Elsje Bruijnesteijn

Verse wilde planten zijn zo lekker en bijzonder van smaak dat er geen ingewikkelde recepten nodig zijn om ze klaar te maken! In 'Wildoogst' laat Elsje Bruijnesteijn zien waar de wilde planten groeien en welke lekkere en eenvoudige vegetarische gerechten... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pastinaak recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!