Pastinaakchips

  • 1 zak chips
  • 30 min
  • waardering 8,2
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 liter plantaardige olie of zonnebloemolie, om te frituren
  • 300 g pastinaak (1 gewone of 2 kleine)

Bereiden

Verhit de olie in een friteuse op 160 °C of in een diepe pan (niet meer dan voor een derde gevuld).

Schil de pastinaak, snijd de boven- en onderkant eraf, snijd in dunne plakken op een mandoline of schaaf in lange repen met een kaasschaaf.

Plaats een frituurmandje in de hete olie, voeg een handvol plakjes pastinaak toe en laat 30 seconden bakken. Til het frituurmandje op en laat 1-2 minuten uitlekken. Laat het frituurmandje weer in de olie zakken en frituur de pastinaak goudbruin. Zo wordt de pastinaak lekker krokant.

Doe de chips op een schaal die is bekleed met keukenpapier om de overtollige olie op te vangen. Herhaal met de overige plakjes pastinaak. Doe de uitgelekte chips in een kom, bestrooi met zout en neem er een lekker koud biertje bij.

Kookboek

Het recept 'Pastinaakchips' is afkomstig uit het kookboek...

Mr Wilkinson's favoriete groenten

Matt Wilkinson

De Australische chef-kok Matt Wilkinson selecteerde voor dit prachtige kookboek de 24 lekkerste groenten. In Wilkinson's menu's krijgen groenten de hoofdrol... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Pastinaak recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!