Jonge prei met bieslookmousse

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 20 mini (zeer jonge) preien
  • 4 hele eieren
  • 1 bosje bieslook, gesnipperd
  • 50 ml hazelnotenolie
  • 20 ml balsamicoazijn
  • 40 g grof gemalen hazelnoten

Bereiden

Was de preien grondig onder de koude kraan. Stoom ze 8 minuten in de stoompan. Neem de preien uit de stoompan, dek ze af met een vochtige theedoek en houd ze warm.

Splits de eieren. Klop het wit met een snufje zout tot stijve pieken. Schep er het gesnipperde bieslook en wat zout en peper door.

Bekleed een kleine kom met een vel plasticfolie en schep er een lepelvol van het eiwit-bieslookmengsel in. Schep een eierdooier in het midden en dek die af met nog een schepje schuim. Draai de bovenkant van de folie dicht en bind vast met een stukje keukengaren. Maak met de rest van de ingrediënten zo nog drie bolletjes schuim. Stoom de bolletjes 5 minuten in de stoompan.

Klop de hazelnotenolie met de balsamicoazijn. Schik de nog lauwe preien op individuele borden. Knip de folie open en leg een bolletje schuim op de prei op elk bord. Sprenkel er wat vinaigrette over en garneer met wat grof gemalen hazelnoten. Serveer dit heerlijk lichte voorgerecht lauw.

Extra benodigd

Plasticfolie, keukengaren

Kookboek

Het recept 'Jonge prei met bieslookmousse' is afkomstig uit het kookboek...

Het stomen boek

Jean-Charles Karmann

Schotels die gezond en licht verteerbaar zijn, zonder vet, maar met volop vitaminen. Stomen is nog nooit zo makkelijk en lekker geweest. Geniet nu van de lekkerste... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Prei recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!