Rode kool steaks met hazelnoot en granaatappelpitten

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • olijfolie
  • 40 g hazelnoten
  • verse munt, voor het serveren
  • granaatappelpitjes, voor het serveren
  • voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • chiliflakes, naar smaak
  • 10 blaadjes munt, fijngesneden
  • geraspte schil en sap van 1 limoen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snij de kool doormidden door de stronk. Snij van deze helften steaks van ca. 2-3 cm dik. Kwast beide kanten in met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Rooster 50-60 minuten tot de koolschijven gaar zijn en krokante randjes hebben. Keer halverwege met een spatel. Check na 45 minuten of de steaks gaar zijn. Een mes of een metalen prikker moet er makkelijk doorheen gaan.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak grof.

Meng de ingrediënten voor de dressing en druppel over de steaks.

Garneer met hazelnoot, munt en granaatappelpitjes.

Extra benodigd

Bakpapier

Opmerking

Dit recept voor slow roasted rodekool is een subtiel zoetig en zurig hoofdgerecht. Gooi de snijdsels die eraf gevallen zijn niet weg, maar maak er een pickle van of stop de volgende dag tussen je lunchbroodje.' - Marjolijn Rosendaal

Kookboek

Het recept 'Rode kool steaks met hazelnoot en granaatappelpitten' is afkomstig uit het kookboek...

Gegrild & geroosterd

Marjolijn Rosendaal & Anya van de Wetering

Na een aantal seizoenen in de ban te zijn geweest van hoge vlammen, stoere leren schorten en grote hompen vlees vinden Marjolijn en Anya het tijd voor een lichtere versie van grillen en roosteren. Dat kan het hele jaar door: buiten op de barbecue, de kamado... lees verder

© Terra

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Rodekool recept tips

Reacties op dit recept

  • Marianne50 à 60 minuten in een oven van 150 °C voor plakken van 2 à 3 cm is echt veel te kort. Natuurlijk kun je rode kool ook rauw eten, maar dan is de kool doorgaans heel dun gesneden of geraspt. Een plak van 2 à 3 cm is nogal een homp waar je met een gewoon dinermes aan tafel nauwelijks doorheen komt. De smaak is verder prima, mooie combinatie met de limoen. Persoonlijk heb ik meer moeite met de hazelnoten. Als je grof gehakte hazenoten over de hete rode kool strooit, komt er een smaak vrij van de hazelnoten die niet iedereen aan tafel op prijs stelt. Een beetje ranzig, alsof de noten al een jaar in de kast stonden, terwijl ik ze vers gekocht had. Aardig recept, maar nog wel wat aanpassingen nodig.

    reageren