Gestoofde bonen all'uccelletto

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • extra vergine olijfolie
  • 1 teentje ongeschilde knoflook
  • paar blaadjes salie
  • 600 g gare (witte) bonen met kookvocht
  • 2 eetlepels gezeefde tomaten
  • 4 braadworstjes zonder vel

Bereiden

Verhit wat olie in een grote, diepe stoofpan (liefst van aardewerk) met de knoflook en salie. Laat de teen knoflook zijn smaak afstaan en gooi hem weg. Doe de bonen met een paar lepels kookvocht erbij. Roer er de gezeefde tomaat door en laat alles op laag vuur pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe en warm 30 minuten door op het vuur. Doe het worstvlees erbij en kook nog eens 10-15 minuten. Zet het gerecht heet op tafel, eventueel met geroosterd Toscaans brood.

Kookboek

Het recept 'Gestoofde bonen all'uccelletto' is afkomstig uit het kookboek...

Eet, proef en beleef Toscane

Giulia Scarpaleggia

In dit kookboek geeft foodblogger Giulia Scarpeleggia meer dan 100 Toscaanse familierecepten prijs: van brood tot pasta, van soep tot desserts uit de... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Witte bonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!