Zuurkooltaart met zoete aardappel

  • 1 taart
  • 60 min
  • waardering 8
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g rozijnen
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 middelgrote ui
  • (kokos)olie of ghee, om in te bakken
  • 3 eieren
  • 400 g zuurkool, uitgeknepen
  • 200 g (haver)meel
  • handje verse tijm, fijngehakt
  • 150 g feta
  • 2-3 eetlepels zonnebloempitten

Bereiden

Laat de rozijnen in een kommetje met wat kokend water een kwartiertje weken.

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een laagje water gaar in ca. 15 minuten. Giet ze af en laat afkoelen. Snipper ondertussen de ui en bak deze glazig in een koekenpan met een lepeltje (kokos)olie.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop de eieren luchtig in een grote kom. Prak de aardappelen fijn. Laat de rozijnen uitlekken en voeg samen met de aardappelpuree, zuurkool, meel, ui, peper en tijm bij de eieren. Verkruimel de helft van de feta erboven en roer goed door. Schenk in een ingevette taartvorm van 28 cm en verkruimel de rest van de feta erover. Bestrooi met zonnebloempitten en bak de zuurkooltaart ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 28 cm)

Variatietip

Ook lekker met wat gerookte zalm voor de extra eiwitten.

Kookboek

Het recept 'Zuurkooltaart met zoete aardappel' is afkomstig uit het kookboek...

On the go

Rens Kroes

Na 'Powerfood' en 'Powerfood - Van Friesland naar New York' komt Rens Kroes nu met 'On the go', een kookpocket met 49 heerlijke meeneemgerechten... lees verder

© Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Lieke Heijn & Pim Janswaard / Cameron studio

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Zuurkool recept tips

Reacties op dit recept

  • ShirleyGeen succes! Een kleffe, zware taart. De combinatie van zoete aardappelpuree, meel en eieren maakt het veel te zwaar en nat.

    • RietIk heb hem al een keer of drie gemaakt, lukt prima, is niet zwaar, en errug lekker!

    reageren

  • HennieKun je dit ook koud eten?

    reageren