Broodje kip met gegrilde paprika en citroenmayo

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,5
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 700 g kippendijfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde kruidenmix
  • 4 puntpaprika's
  • 4 ciabatta's
  • paar extra sprieten bieslook, fijngehakt, als garnering
  • voor de citroenmayo
  • 1 citroen
  • 4 volle eetlepels mayonaise
  • klein bosje bieslook, fijngehakt

Bereiden

Maak de citroenmayo: rasp de citroenschil boven een kommetje. Roer de mayonaise en bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast.

Snijd de kippendijfilets diep in, maar niet helemaal door (hierdoor kan de marinade tot diep in het vlees doordringen), en leg ze in een kom. Knijp de citroen erboven uit en voeg de olijfolie, knoflook, kruidenmix en zout en peper toe. Schep alles door elkaar, dek af en laat minimaal 2 uur (maximaal 12 uur) in de koelkast marineren.

Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen.

Leg de kip op het grillrooster, naast de houtskool, sluit het deksel en gril hem circa 20 minuten boven indirecte hitte, afhankelijk van hoe dik de filets zijn. Keer ze af en toe, zodat ze gelijkmatig garen. Snijd een filet open op het dikste punt en kijk of het vlees gaar is. Een digitale vleesthermometer moet een kerntemperatuur van 74 °C aangeven.

Leg samen met de kip de hele puntpaprika's op de grill, boven de houtskool. Keer ze af en toe om tot ze rondom donkere plekjes krijgen en gaar zijn.

Haal de kip en paprika's van de barbecue als ze gaar zijn. Snijd de ciabatta's horizontaal open en leg ze een minuutje met het snijvlak op de grill.

Leg in elk broodje een paar stukken kip, gevolgd door een hele puntpaprika. Maak af met een schep citroenmayo, bestrooi met de bieslook en dien heet op.

Opmerking

Zelf gebruik ik kippendijfilets, maar als jij liever magerder vlees eet, kun je ook borstfilet nemen.

Kookboek

Het recept 'Broodje kip met gegrilde paprika en citroenmayo' is afkomstig uit het kookboek...

Foolproof BBQ

Genevieve Taylor

Foolproof lekkere en makkelijke gerechten op de barbecue bereiden? Het kan met het kookboek 'Foolproof BBQ'. Kies een zomerse dag, nodig je vrienden uit, steek de barbecue aan en ga een stressvrije avond tegemoet met 'Foolproof BBQ'... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kip recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!