Kipfilet teriyaki

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 335 kcal
  • 28 g eiwit
  • 19 g vet
  • 12 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 4 kipfilets (met vel)
  • 1 eetlepel mirin (Japanse rijstwijn)
  • 4 eetlepels medium dry sherry
  • 4 eetlepels (Japanse) sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • ½ spitskool, in heel dunne reepjes
  • 1 winterwortel, grof geraspt
  • tuinkers

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op matig hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Keer de filets regelmatig. Leg de kipfilets op een bord en roer de rijstwijn, sherry, sojasaus en suiker door het bakvet. Breng dit aan de kook en leg de kipfilets in de saus.

Laat de kipfilets nog ca. 5 minuten heel zachtjes sudderen tot het vocht verdampt is en de filets omhuld zijn met een glanzend laagje saus, keer ze regelmatig.

Doe de spitskoolreepjes in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de kool goed uitlekken en afkoelen. Maak op vier borden een bedje van kool en wortel. Snijd de kipfilets schuin in plakjes en leg ze op de groente. Garneer met tuinkers.

Bron

Het recept 'Kipfilet teriyaki' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ramon grosso dolarea | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (26 stemmen)

Kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • ChritIk ga vanavond dat recept met kipfilet in teriyaki saus maken. Hoort hier geen rijst of noedels bij?

    reageren

  • TjerkDe kip teriyaki is heerlijk met lekker dikke Japanse sobanoedels.

    • TonHet zal wel heel erg dom zijn, maar wat in hemelsnaam zijn sobanoedels?

    • redactie okoko receptenSobanoedels zijn dunne Japanse noedels gemaakt van boekweitmeel, al dan niet in combinatie met tarwemeel. Udonnoedels zijn dikke Japanse noedels gemaakt van tarwebloem.

    reageren

  • LiesbethMet rijst lijkt het me heerlijk.

    reageren