Kruidige cajunkip met aardappelpartjes en bieslookdip

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 284 kcal

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • ½ theelepel zonnebloemolie, voor het bestrijken
  • limoenpartjes, voor erbij
  • voor de cajunkruiden
  • 5 theelepels komijnpoeder
  • 4 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels grof gemalen zwarte peper
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zoutvlokken
  • voor de aardappelpartjes
  • 3 middelgrote aardappelen (ca. 475 g)
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel zoutvlokken
  • versgemalen zwarte peper
  • voor de bieslookdip
  • 2 eetlepels fijn geknipt bieslook
  • 100 g magere yoghurt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Maak de cajunkruiden. Doe de specerijen en zoutvlokken in een pot met schroefdeksel en sluit hem goed af. Schud de pot stevig tot de kruiden goed vermengd zijn. Deze mix is op een koele, donkere plek een paar weken houdbaar.

Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in 8-10 partjes, afhankelijk van de grootte, en doe ze in een kom. Schep de olie er goed door. Strooi het paprikapoeder, de zoutvlokken en veel peper erover en verdeel de partjes over een bakplaat. Bak ze in 20-25 minuten zacht en goudbruin.

Leg ondertussen elke kipfilet tussen 2 vellen plasticfolie en sla er met een deegroller op, tot ze zo'n 1½ cm dik zijn. Maak alle kipfilets even dik, dan worden ze gelijktijdig gaar.

Bestrijk een grill- of antiaanbakpan met een beetje olie en laat de pan heet worden op middelhoog vuur. Bestrooi elke kipfilet licht met 1 theelepel cajunkruiden.

Bak de kipfilets 2 minuten, keer ze om en bak ze nog 2 minuten. Bak de kipfilets daarna nog 1 minuut per kant, tot ze gaar zijn: ze mogen in het midden niet meer roze zijn. Laat ze 3-4 minuten rusten op een bord.

Roer voor de bieslookdip het bieslook door de yoghurt. Verdeel de dip over kleine schaaltjes en zet er een op elk bord. Verdeel de aardappelpartjes over de borden en leg de kipfilet erbij. Serveer met een grote gemengde salade en limoenpartjes om boven de kip uit te knijpen.

Kookboek

Het recept 'Kruidige cajunkip met aardappelpartjes en bieslookdip' is afkomstig uit het kookboek...

Echte mannen-dieet

Dave Myers & Si King

In het kookboek 'Echte mannen-dieet' van Dave Myers en Si King vind je geen groene smoothies en superfood, maar stoere, slimme gerechten vol smaak die... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!