Vegetarische burgers met halloumi

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 6,8
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de burgers
  • 1 kleine courgette
  • 1 grote wortel
  • 200 g halloumi
  • 5 takjes munt, blaadjes eraf en fijngesneden
  • voor de tahindressing
  • 120 ml yoghurt
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel ahornsiroop of heldere honing (liefst onverhit)
  • opdienen met
  • grote groene bladeren, bijvoorbeeld van savooiekool
  • erwtenscheuten
  • avocado
  • sla
  • zuurkool

Bereiden

Rasp de courgette, wortel en halloumi grof. Doe in een kom, voeg de munt toe en roer door elkaar. Vorm er met je handen 6 burgers van door de ingrediënten samen te drukken; laat overtollig vocht van de groentes eruit lopen. De burgers voelen best los aan, maar tijdens het bakken worden ze steviger.

Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Doe de burgers in de koekenpan en druk ze met een spatel goed in vorm. Bak ze aan beide kanten tot de halloumi gesmolten is en de burgers stevig en goudkleurig zijn.

Roer de ingrediënten voor de tahindressing in een kommetje door elkaar.

Serveer de burgers in een groot koolblad, met een schep tahindressing, wat erwtenscheuten, avocado en een lepel zuurkool. Je kunt de burgers en dressing ongeveer 3-5 dagen in de koelkast bewaren.

Kookboek

Het recept 'Vegetarische burgers met halloumi' is afkomstig uit het kookboek...

The Green Kitchen Travels

David Frenkiel & Luise Vindahl

De vegetarische recepten in 'The Green Kitchen Travels' zijn geïnspireerd op de smaken en gerechten die David Frenkiel en Luise Vindahl op hun vele... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Burger recept tips

Reacties op dit recept

  • JoanHet mengsel blijft niet bij elkaar ondanks dat het vocht eruit is geknepen. Koolbladeren en tahinsaus domineren het gerecht. Mengsel was wel lekker maar eindresultaat minder.

    reageren