Japchae

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 9
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 grote, gedroogde shiitake (of andere gedroogde of verse paddenstoelen)
  • 200 g zoete-aardappelnoedels (dangmyeon) of rijstnoedels
  • 4-5 eetlepels koolzaadolie, om in te bakken
  • 1 gele ui, fijngehakt
  • 4 verse paddenstoelen, bijvoorbeeld shiitake of champignons, grof gehakt
  • 1 wortel, middelgroot, in dunne reepjes gesneden
  • ½ rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 3 lente-uitjes, grof gesneden
  • voor de gemarineerde spinazie
  • 100 g spinazie
  • ½ theelepel fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel sesamolie
  • voor de japchaesaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1½ eetlepel kristalsuiker
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • ½ theelepel versgemalen peper

Bereiden

Leg de gedroogde shiitake (of andere gedroogde paddenstoelen) in een schaal. Giet er kokend water overheen en laat twee uur staan. Haal de shiitake eruit, snijd ze in dunne reepjes en leg ze in een schaal.

Meng de ingrediënten voor de japchaesaus in een kom. Roer twee eetlepels van de saus door de geweekte shiitake en laat de paddenstoelen marineren.

Kook de spinazie 5-10 seconden in gezouten, kokend water. Spoel af met koud water en knijp goed uit. Maak een marinade van knoflook, sesamolie en ¼ theelepel zout en meng door de spinazie. Zet opzij.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water.

Verhit de olie in een grote wok- of koekenpan op hoog vuur en fruit de ui en de verse paddenstoelen 2 minuten. Voeg de wortel, paprika, lente-ui en wat zout toe. Bak 2-3 minuten.

Voeg de shiitake en de japchaesaus toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de noedels toe en roer goed door. Dien gelijk op, voeg de spinazie als topping toe en garneer eventueel met wat sesamzaadjes.

Opmerking

Dit is een fantastisch, supersmakelijk noedelgerecht met een hele hoop groenten, maar in plaats van normale eiernoedels of rijstnoedels, gebruik je zoete- aardappelnoedels. Het is een echte klassieker en een must om te proberen als je in Korea bent.

Kookboek

Het recept 'Japchae' is afkomstig uit het kookboek...

Tasty Asia

Filip Poon

In 'Tasty Asia' van Filip Poon vind je een grote verzameling gerechten uit Aziatische keukens, van Japan en China tot Korea en Thailand. Of je nu een tafel vol streetfood wilt maken voor je vrienden, op zoek bent naar een snelle maaltijd voor... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • Petralekker en simpel recept. Makkelijk wat aan te passen naar eigen smaak. zo heb ik wortel weggelaten en wat gember toegevoegd.

    reageren