
Kimchi udon noodles Korean style
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8,5
- Bijgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g voorgekookte udon noodles
- 2 bosuien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels sesamolie
- 200 g kimchi
- 3 eetlepels gochuchang
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel maple syrup
- 2 eetlepels witte sesamzaadjes
Bereiden
Gaar de udon noodles 2 minuten in kokend water en spoel direct af met koud water.
Snijd de bosuien in twee delen, wit en groen, en snijd beide delen in dunne ringen; bewaar de groene ringen voor de garnering. Pel de teentjes knoflook, plet ze met de platte kant van je mes en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Verhit de sesamolie in een wokpan en bak de witte bosuiringen en knoflook 2 minuten. Voeg de kimchi toe en bak even mee op middelhoog vuur. Doe de gochuchang, lichte sojasaus en maple syrup erbij en roer tot alles goed gemengd is.
Voeg nu de noodles toe en bak al omscheppend een paar minuten mee op hoog vuur. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
Schep het gerecht op een mooie schaal, garneer met de sesamzaadjes en groene ringetjes bosui en serveer.
Kookboek
Het recept 'Kimchi udon noodles Korean style' is afkomstig uit het kookboek...

Noodles 101
Thomas Drinkenburg
Noodles: even snel en makkelijk als smaakvol en veelzijdig. Voor noodleliefhebber Thomas Drinkenburg - online beter bekend als Thomas Panterpoes - zijn noodles het ultieme comfortfood. Hoe vaak hij ze ook kookt en eet, ze zullen hem nooit vervelen... lees verder
© Spectrum. Beeld: Mitchell van Voorbergen