Mie goreng gochujang met aubergine

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in plakjes
  • 300 g noedels
  • 1 eetlepel olie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 eetlepels fijngehakte verse gember
  • 3 knoflooktenen, in dunne plakjes
  • 1 Spaanse rode chilipeper, in ringetjes
  • 1 eetlepel gochujang pasta
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel mirin
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • voor erbij
  • 2 lente-uien, in dunne ringetjes, ter garnering
  • 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd, ter garnering

Bereiden

Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat 15 minuten staan. Dep droog. Kook intussen de noedels gaar volgens de instructie op de verpakking en spoel ze met koud water. Laat uitlekken.

Verhit een wok met 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalot en gember 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de chilipeper toe en bak nog 1 minuut. Voeg de aubergine toe aan de wok en bak een paar minuten.

Mix de gochujang pasta samen met de sojasaus, sesamolie, mirin, ahornsiroop en 100 ml water in een kommetje tot een glad sausje. Voeg aan de wok toe, roer continue. Voeg nu de noedels toe en mix helemaal door.

Verdeel over twee kommen, garneer met de lente-ui en sesamzaadjes.

Opmerking

Als je niet standaard gochujang pasta in huis hebt, is dit jouw teken om daar iets aan te doen. Als het leven in de soep loopt en er wordt van me verwacht dat ik over tien minuten iets eetbaars op tafel tover, gris ik maar wat gauw dat bakkie uit de koelkast. Een theelepeltje door een marinade, sausje of wokgerecht kan al wonderen verrichten. Dank mij later.

Kookboek

Het recept 'Mie goreng gochujang met aubergine' is afkomstig uit het kookboek...

Vegan Toko

Milou van der Will

Milou van der Will neemt je mee naar de toko van haar dromen en laat zien hoe makkelijk het is om lekker te eten zonder dierlijke ingrediënten. Haar recepten zijn quick, easy & smokkelproof, verrassen qua smaak en zijn perfect voor doordeweeks... lees verder

© Good Cook. Beeld: Milou van der Will

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • petraLekker en eenvoudig recept. Je moet even kijken wat je lekker vind wat betreft de pepers en de peperpasta.

    reageren