Noedels met tonijn met sesam en gebakken shiitake

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 stukken lijngevangen tonijn
  • 150 g sobanoedels (Japanse boekweitnoedels)
  • 10 tot 12 shiitake
  • voor de marinade
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 glaasje ananassap
  • 2 eetlepels geel sesamzaad

Voorbereiden

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Snijd de tonijn in grote stukken. Schep de stukken tonijn goed om met de marinade. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur marineren in de koelkast.

Bereiden

Laat de sobanoedels 4 minuten koken in een grote pan kokend, gezouten water.

Borstel de shiitake goed schoon en snijd ze dan in tweeën. Schep ze vlak voor je gaat bakken door de marinade met de stukken tonijn.

Verhit de grillplaat voor. Leg er zodra hij heet is de sobanoedels en shiitake en dan de tonijn op. Schep er de marinade over en laat alles 5 tot 10 minuten bakken, onder regelmatig omkeren.

Extra benodigd

Plasticfolie, grillplaat

Kookboek

Het recept 'Noedels met tonijn met sesam en gebakken shiitake' is afkomstig uit het kookboek...

Grillen à la plancha

Sandra Mahut

A la plancha is altijd feest! Want gegrild eten à la plancha is vol van smaak, lekker knapperig, naturel en heel snel klaar. Dat alles dankzij een gloeiendhete grillplaat... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!