Potente pad thai

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vis

Ingrediënten

  • 125 g platte rijstnoedels
  • olijfolie, om in te bakken
  • 1 rode ui, gehalveerd en in halve ringen
  • 2 lente-uien, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode Spaanse peper, fijngehakt, met zaadjes
  • 75 g shiitakes, in plakjes
  • sap van 1 limoen
  • 2 theelepels tamarindepasta (desgewenst)
  • 2 theelepels vissaus
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • handje gezouten pinda’s
  • klein bosje verse koriander, grof gehakt

Bereiden

Doe de rijstnoedels in een kom en giet er zo veel heet water bij dat ze onderstaan. Laat ze zacht worden - dit duurt meestal ongeveer 15 minuten.

Verhit een scheutje olijfolie in een wok of grote pan, doe er de ui, lente-ui, knoflook en Spaanse peper bij en roerbak 3-4 minuten, of tot de ui glazig is. Voeg naar smaak zout toe. Doe er de shiitakes bij en bak mee tot ze zacht zijn.

Laat de noedels uitlekken, doe ze in de pan, roer goed en draai het vuur laag. Voeg het limoensap en de tamarindepasta (desgewenst), vissaus, sojasaus en honing toe en meng goed. Verdeel de pad thai over twee borden en bestrooi met de pinda's en de koriander.

Kookboek

Het recept 'Potente pad thai' is afkomstig uit het kookboek...

Eet jezelf gezond

Dale Pinnock

Met 80 eenvoudig te volgen recepten biedt 'Eet jezelf gezond' praktische, maar vooral heerlijke oplossingen voor de problemen waar je dagelijks tegenaan loopt... lees verder

© Carrera Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!