Amerikaanse pannenkoekjes met zwarte bessen
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Ontbijt
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- 300 ml melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 150 g bosbessen
- zonnebloemolie om in te bakken
Bereiden
Meng zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en een snufje zout met een vork In een kom. Klop het ei door de melk met een mixer. Maak een kuiltje in het droge mengsel en giet er kloppend met de mixer het melk-eimengsel in. Maak een dik en glad beslag. Klop de 3 eetlepels olie door het beslag en schep daarna de helft van de bosbessen er voorzichtig doorheen.
Verhit een theelepel olie in een pan met antiaanbaklaag. Doe een grote eetlepel beslag in de pan om een pannenkoek te maken met een diameter van ongeveer 7,5 cm. Maak er 3 of 4 tegelijk. Laat de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten bakken totdat er kleine bubbeltjes verschijnen aan het oppervlak. Draai ze om en bak ze nog 2-3 minuten totdat ze goudbruin zijn.
Dek de pannenkoekjes af om ze warm te houden terwijl je de rest bakt. Serveer ze met stroop en de andere helft van de bosbessen.
Extra benodigd
Mixer
Recept aanpassen
Om de pannenkoekjes glutenvrij te maken gebruik je 100 g maïsmeel en 100 g boekweitmeel. Neem dan in plaats van 1 theelepel bakmeel 2 theelepels. Ze zijn dan ook gelijk tarwevrij. Je kunt ook Mix A van Dr. Schär of een andere glutenvrije meelsoort gebruiken. De melk kun je vervangen door rijstmelk of sojamelk. Om het recept zonder kippenei te maken laat je het ei weg en voeg je 2 eetlepels custardpoeder en 1 eetlepel water toe.
Kookboek
Het recept 'Amerikaanse pannenkoekjes met zwarte bessen' is afkomstig uit het kookboek...
Allergiekookboek
Marloes Collins
Het hele jaar door lekker eten, ook als je allergisch bent voor gluten, tarwe, lactose, koemelk, kippenei, vis of schaaldieren, soja, pinda's of noten? Marloes... lees verder
© Uitgeverij Terra