Pannenkoeken met spek, Parmezaanse kaas en frisée

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 pak meergranen pannenkoekenmix
  • 2 eieren
  • 800-900 ml melk
  • 75 g boter
  • 250 g mager spek, in reepjes
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 150 g frisée, in dunne reepjes
  • 70 g Parmezaanse kaas of belegen kaas

Bereiden

Klop een beslag van de pannenkoekenmix, eieren, melk en een snufje zout.

Verhit telkens wat boter en bak 8 gewone of 16 kleine pannenkoeken van het beslag. Houd de pannenkoeken warm tot gebruik. Verhit de resterende boter en bak het spek uit. Voeg als het spek krokant is de azijn toe en wat versgemalen zwarte peper. Schep het geheel even om met de sla.

Verdeel de sla met spekjes over de pannenkoeken. Garneer met wat Parmezaanse kaas. Rol de pannenkoeken op en serveer meteen.

Kookboek

Het recept 'Pannenkoeken met spek, Parmezaanse kaas en frisée' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Kaas

diverse auteurs

Kaas is niet alleen lekker op de boterham, maar ook een populair en veelzijdig ingrediënt in de Nederlandse keuken. In de 60 recepten in 'Kook ook - Kaas' worden... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Pannenkoeken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!