Pannenkoeken met spek, Parmezaanse kaas en frisée
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 pak meergranen pannenkoekenmix
- 2 eieren
- 800-900 ml melk
- 75 g boter
- 250 g mager spek, in reepjes
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 150 g frisée, in dunne reepjes
- 70 g Parmezaanse kaas of belegen kaas
Bereiden
Klop een beslag van de pannenkoekenmix, eieren, melk en een snufje zout.
Verhit telkens wat boter en bak 8 gewone of 16 kleine pannenkoeken van het beslag. Houd de pannenkoeken warm tot gebruik. Verhit de resterende boter en bak het spek uit. Voeg als het spek krokant is de azijn toe en wat versgemalen zwarte peper. Schep het geheel even om met de sla.
Verdeel de sla met spekjes over de pannenkoeken. Garneer met wat Parmezaanse kaas. Rol de pannenkoeken op en serveer meteen.
Kookboek
Het recept 'Pannenkoeken met spek, Parmezaanse kaas en frisée' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Kaas
diverse auteurs
Kaas is niet alleen lekker op de boterham, maar ook een populair en veelzijdig ingrediënt in de Nederlandse keuken. In de 60 recepten in 'Kook ook - Kaas' worden... lees verder
© Kosmos Uitgevers