
Glutenvrije pannenkoekjes
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Ontbijt
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 260 g glutenvrije bakmix (zie onderaan recept)
- 4 eetlepels suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zuiveringszout
- 80 g boter of plantaardige margarine
- 480 ml (plantaardige) melk
- 2 eieren
- boter of plantaardige margarine, voor het bakken
Bereiden
Meng de bakmix, suiker, ½ theelepel zout, bakpoeder en zuiveringszout. Smelt de boter. Meng de melk en de eieren en schenk dan de gesmolten boter erbij. Voeg het meelmengsel toe en roer alles met een pollepel tot een glad beslag.
Smelt een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep er een sauslepel beslag in voor een pannenkoekje van 8-10 cm doorsnee. Zodra er luchtbelletjes op de bovenkant verschijnen keer je het pannenkoekje om en bak je ook de andere kant mooi goudbruin.
Glutenvrije bakmix
Meng voor 1 grote pot bakmix in een kom 320 g rijstemeel, 240 g maïzena, 100 g amandelmeel en 2 theelepels xanthaangom. Bewaar de bakmix in een goed afgesloten plastic bak.
Kookboek
Het recept 'Glutenvrije pannenkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...

Glutenvrij koken en bakken
Frédérique Jules
Ook wanneer je glutenvrij moet eten, kun je ervan genieten. En met dit boek vol heerlijke recepten lukt dat zeker. Dit is 100 procent glutenvrij genieten... lees verder
© Manteau