Avocado-pannenkoek met spek en ei

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Ontbijt
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 130 g bloem
  • 1½ eetlepel suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 1 avocado, geprakt
  • 185 ml melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel kokosolie
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 100 g spek
  • 2 gepocheerde of licht gekookte eitjes

Bereiden

Meng de bloem, de suiker, bakpoeder, zout en de nootmuskaat in een kom.

Doe de avocado, de melk, het ei, de kokosolie en het vanille-extract in de blender en mix.

Meng het bloem- en het avocadomengsel door elkaar.

Verwarm een klontje boter in de pan. Schep, zodra de boter gesmolten is, een hoopje avocado-deeg in de pan en voeg onmiddellijk het spek toe.

Bak de pannenkoeken 2 à 3 minuten aan elke kant.

Verdeel de pannenkoeken in twee stapels en werk af met de gepocheerde eieren en stroop voor de liefhebber.

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Avocado-pannenkoek met spek en ei' is afkomstig uit het kookboek...

Avocado

Carla De Graef

Avocado's zijn er niet alleen voor veggies en hipsters: dit groene goud zit boordevol goede voedingsstoffen en dat proef je. Genoeg redenen dus om jezelf en anderen te verrassen met de heerlijkste avocadogerechtjes. Met spek en ei als ontbijt... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pannenkoeken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!