Pizza met bresaola en mozzarella van John Torode
- 6 personen
- 135 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 60 ml olijfolie
- 1 ui, kleingesneden
- 1 teentje knoflook, fijngewreven
- 700 g goede tomatenblokjes uit blik
- 10 g verse gist
- ½ theelepel suiker
- 375 g '00' (doppio zero) bloem, plus iets extra's
- 1 eetlepel olijfolie, plus iets extra's
- 36 plakjes bresaola
- 1 grote bol mozzarella
Voorbereiden
Verhit de olie voor de tomatensaus in een pan met dikke bodem op niet te hoog vuur. Fruit de uien al roerend 3 minuten. Voeg de knoflook, 1 theelepel zout en 1 theelepel zwarte peper toe, laat alles nog 2 minuten pruttelen, doe er de tomaten bij en breng alles aan de kook. Zet het vuur heel laag en laat de tomatensaus ruim 20 minuten pruttelen; roer af en toe. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. (U houdt veel over voor de volgende dag.)
Meng 250 ml warm water, de gist en de suiker voor het deeg en laat het mengsel 10 minuten staan. Doe de helft van de bloem in een mengkom met deeghaak van een keukenmachine en giet er de vloeistof bij. Zet de machine 10 minuten op de middelste stand en zet het mengsel 10 minuten op een warme plaats. Als het schuimig is geworden, voegt u de rest van de bloem, 1 theelepel zout en de olijfolie toe. Zet de machine nog 5 minuten aan. Leg het deeg in een ingeoliede kom, dek het met een doek af en laat het rijzen tot de omvang verdubbeld is (ca. 30 minuten).
Sla het deeg door (met kracht op het werkvlak slaan) en kneed het 4 minuten; het moet zacht maar niet al te elastisch zijn. Verdeel het in zessen en maak er ballen van. Laat die 10 minuten rusten. Maak de oven zo heet mogelijk en verhit tegelijk de bakplaten.
Bereiden
Rol elke bal met een met bloem bestoven deegroller zo dun mogelijk uit. Haal de platen uit de oven, bestrijk ze met wat olie en bestuif ze met bloem. Leg het deeg op de hete platen, verdeel er wat tomatensaus over en leg er de bresaola op. Scheur de mozzarella in stukken en strooi over de pizza's. Zet de pizza's ca. 10 minuten in de oven.
Extra benodigd
Keukenmachine
Opmerking
'Ik ken niemand die niet van pizza houdt, en dit is het makkelijkste en lekkerste deeg dat ik ken voor een echt dunne, smakelijke knapperige pizza.' - John Torode
Kookboek
Het recept 'Pizza met bresaola en mozzarella van John Torode' is afkomstig uit het kookboek...
Rund
John Torode
In 'Rund' leert chef-kok John Torode je op elke mogelijke wijze rundvlees te bereiden. Naast geweldige recepten geeft hij ook uitgebreide informatie over de verschil... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck