![](/i/recepten/kookboeken/2019/bijbel-japanse-keuken/rijst-ribeye-500.jpg)
Rijst met ribeye
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Japans
- Vlees
Ingrediënten
- sla- of zonnebloemolie, om in te bakken
- 1 ui, in dunne ringen
- 500 g ribeye, dun gesneden
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sake
- 3 eetlepels mirin
- 800 g gekookte rijst
- 2 eetlepels beni shoga (ingelegde rode gember)
- 1 lente-ui, in dunne ringen
Bereiden
Verhit wat sla- of zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui tot hij begint te karamelliseren.
Voeg de ribeye en de suiker toe en bak circa 2 minuten tot het vlees begint te verkleuren. Voeg de sojasaus, sake en mirin toe en bak nog circa 3 minuten tot het vlees gaar en de saus stroperig is.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de ribeye en de saus erover. Garneer met de beni shoga en de lente-ui.
Kookboek
Het recept 'Rijst met ribeye' is afkomstig uit het kookboek...
![](/i/books/2019/cover-bijbel-japanse-keuken-kl.jpg)
De bijbel van de Japanse keuken
Tosao van Coevorden
De Japanse keuken is over het algemeen licht en gezond en Japans koken is minder moeilijk dan vaak wordt gedacht; de ruim 126 miljoen Japanners koken wanneer ze uit hun werk komen eveneens de gerechten die in dit boek staan... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld