Spinaziesalade met rucola en serranoham

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 handenvol jonge spinazie, gewassen
  • 2 handenvol rucola, gewassen
  • pijnboompitten
  • 4 plakjes serranoham
  • 1 galiameloen, geschild en in plakjes
  • gomasio (zie tip onderaan het recept)
  • olijfolie
  • sherryazijn

Bereiden

Meng de spinazie en rucola. Verdeel dit mengsel over vier borden.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Verdeel de serranoham en plakjes meloen over de sla. Bestrooi met gomasio en pijnboompitten.

Druppel een beetje olijfolie en sherryazijn over de salade en maal er wat peper over.

Gomasio

Gomasio is een mengsel van zeezout en sesamzaad en is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels.

Kookboek

Het recept 'Spinaziesalade met rucola en serranoham' is afkomstig uit het kookboek...

Salades en dressings

diverse auteurs

Als licht voorgerecht, voedzaam hoofdgerecht of bijgerecht: salades zijn er voor elke gelegenheid en elke smaak. 'Salades en dressings' biedt recepten voor... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Spinaziesalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!