Salade met tomaat en mozzarella (salade caprese)

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3-4 tomaten
  • 300 g buffelmozzarella
  • 6 g basilicumblaadjes
  • olijfolie

Bereiden

Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de mozzarella in plakjes van 3 mm. Schik de plakjes tomaat en mozzarella afwisselend in concentrische cirkels op een schaal.

Bestrooi alles met basilicum, bedruppel het met olie en bestrooi het gerecht met zout. Bewaar het tot u het op tafel zet op een koele plaats.

Kookboek

Het recept 'Salade met tomaat en mozzarella (salade caprese)' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust

diverse auteurs

'De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust' biedt het allerbeste van deze veelzijdige regio in Italië. Rondom de steden Avellino, Benevento en Caserta wordt... lees verder

© Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Simon Bajada, Phaidon Press Limited, 2016

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tomatensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!