De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust

Kookboek De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust'De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust' biedt het allerbeste van deze veelzijdige regio in Italië. Rondom de steden Avellino, Benevento en Caserta wordt de keuken geroemd om het lams- en varkensvlees, hazelnoten, kastanjes en heerlijke kazen, zoals de wereldberoemde mozzarella di bufala. De keuken van de idyllische Amalfikust is bijna helemaal gebaseerd op al het heerlijks wat de zee te bieden heeft. Bovendien staat de streek bekend om haar citroenen, bij uitstek geschikt voor de verrukkelijke limoncello. De gevarieerde combinatie van kust en binnenland en de bijbehorende culinaire tradities zorgen voor een selectie aan overheerlijke gerechten.

Auteur(s)
diverse auteurs

  • Hardcover
  • 272 pagina's
  • Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  • ISBN 9789000355679

Voorproefje uit De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust

Alle kookboeken over de Italiaanse keuken

  • Big Mamma

    Big Mamma

    Kook zoals ze bij Big Mamma doen: met de beste pasta en met plezier, zoals het ook van dit eigenzinnige en vrolijke kookboek afspat. 480 pagina's met overheerlijke Italiaanse gerechten: van salades, soepen, lunch- en... bekijk 'Big Mamma'

    • Hardcover
    • 480 pagina's
    • Good Cook
  • Eataly

    diverse auteurs

    Dit prachtige, uitgebreide kookboek bevat 300 van de beste recepten uit het hedendaagse Italiaanse koken. Fantastische en tegelijkertijd toegankelijke recepten en nieuwe ideeën in een bijzonder mooi jasje... bekijk 'Eataly'

    • Hardcover
    • 568 pagina's
    • Unieboek | Het Spectrum
  • Italia al pomodoro

    Harry Belmans

    In de Italiaanse keuken is de tomaat koning. En het hoeven zeker niet altijd verse tomaten te zijn om smakelijke gerechten op je bord te toveren. De overheerlijke tomatensmaak komt vaak beter tot uiting in... bekijk 'Italia al pomodoro'

    • Hardcover
    • 160 pagina's
    • Lannoo
  • De Zilveren Lepel Quick & Easy

    diverse auteurs

    'De Zilveren Lepel Quick & Easy' bevat meer dan 100 eenvoudige, gemakkelijke en overheerlijke Italiaanse recepten die in 30 minuten of minder te bereiden zijn. Handig voor... bekijk 'De Zilveren Lepel Quick & Easy'

    • Hardcover
    • 240 pagina's
    • Unieboek Spectrum
  • De Zilveren Lepel Kookschool Groente

    diverse auteurs

    'De Zilveren Lepel Kookschool Groente' bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse gerechten met verse groenten. Je vindt in dit boek gezonde groenterecepten... bekijk 'De Zilveren Lepel Kookschool Groente'

    • Paperback
    • 176 pagina's
    • Unieboek | Het Spectrum
  • De smaak van Sicilië

    Ursula Ferrigno

    Ursula Ferrigno, schrijfster van onder meer de eerder verschenen bestsellers 'Trattoria' en 'Italië Thuis' dook in de geschiedenis en oorsprong van de Siciliaanse keuken en selecteerde de meest... bekijk 'De smaak van Sicilië'

    • Hardcover
    • 160 pagina's
    • Edicola
  • De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust

    diverse auteurs

    'De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust' biedt het allerbeste van deze veelzijdige regio in Italië. Rondom de steden Avellino, Benevento en Caserta wordt de keuken...

    • Hardcover
    • 272 pagina's
    • Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  • Verrukkelijk Rome

    Eleonora Galasso

    La dolce vita in een kookboek: de in Rome geboren en getogen Eleonora Galasso neemt je mee naar haar keuken: van oma's recepten tot en met moderne, hedendaagse gerechten. Maak kennis met de eetcultuur... bekijk 'Verrukkelijk Rome'

    • Hardcover
    • 240 pagina's
    • Good Cook
  • Sicilië

    Giancarlo & Katie Caldesi

    In combinatie met de enorme variëteit aan vis uit de Middellandse Zee en de producten van het eiland zelf - kaas, citrusvruchten, wijn, olijfolie en zout - is de keuken van Sicilië een ware verrassing die je moet... bekijk 'Sicilië'

    • Hardcover
    • 272 pagina's
    • Good Cook
  • Tiramisu verrassend anders

    Corinne Jausserand

    Je bent al helemaal weg van de originele tiramisu, die zo romig, vol en heerlijk is? In dit boek vind je een schat aan variaties waar alle fijnproevers van zullen wegdromen! Zoet of hartig, met koffie... bekijk 'Tiramisu verrassend anders'

    • Hardcover
    • 64 pagina's
    • Good Cook
  • Pizza

    Laura Zavan

    Pizza is het favoriete Italiaanse gerecht van de meeste Nederlanders. In dit boek vind je drie verschillende recepten voor deeg: snel, traditioneel of authentiek gerezen. Wanneer het deeg eenmaal gemaakt is, kun je aan... bekijk 'Pizza'

    • Hardcover
    • 64 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • Pizza

    Alba Pezone

    De vijf beste pizzabakkers van Napels - de bakermat van de pizza - geven hun recepten en geheimen bloot. Deze pizzabijbel - met een omvang van 360 pagina's! - bevat traditionele recepten met bijzondere... bekijk 'Pizza'

    • Hardcover
    • 360 pagina's
    • Good Cook
  • Pizza de luxe

    Jamie Young

    Pizza kent iedereen, als snelle hap in een restaurant, via de pizzakoerier of kant-en-klaar uit de oven. Het wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

    • Hardcover
    • 160 pagina's
    • Manteau
  • De zomer van De Zilveren Lepel

    diverse auteurs

    La vita è bella! Het leven is mooi! Zeker als je aan Italiaanse zomers denkt en het bijhorende heerlijke eten. Met 400 recepten uit 'De zomer van De Zilveren Lepel' creëer je zelf de Italiaanse... bekijk 'De zomer van De Zilveren Lepel'

    • Hardcover
    • 432 pagina's
    • Unieboek - Van Dishoeck
  • Het grote Italiaanse kookboek

    diverse auteurs

    Carpaccio, salade caprese, pasta, lasagne, tiramisu, panna cotta... de Italiaanse keuken verveelt nooit! In 'Het grote Italiaanse kookboek' vind je bekende en minder bekende recepten uit heel... bekijk 'Het grote Italiaanse kookboek'

    • Hardcover
    • 448 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • Reiskookboek Italië

    Onno Kleyn

    Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. En genieten van al die heerlijke Italiaanse lekkernijen die we op de lokale markt en in de winkel zien. Met Onno Kleyn's 'Reiskookboek Italië'... bekijk 'Reiskookboek Italië'

    • Paperback
    • 192 pagina's
    • Unieboek - Van Dishoeck
  • Risotto bellissimo!

    Valéry Drouet

    Ontdek hoe lekker risotto is, hoe heerlijk romig en vol van smaak... Je hoeft in de keuken alleen maar erbij te blijven en je risotto zal altijd een succes zijn. Van klassieke risotto met doperwten en munt tot... bekijk 'Risotto bellissimo!'

    • Hardcover
    • 64 pagina's
    • Good Cook
  • Pasta en risotto

    diverse auteurs

    'Pasta en risotto' is een boek dat je uitnodigt om op reis te gaan. Neem een duik in de smaken van Italië, waar farfalle, linguine, fusilli en rijst vergezeld gaan van de subtiele aroma's van verschillende... bekijk 'Pasta en risotto'

    • Paperback
    • 160 pagina's
    • Terra Lannoo
  • Pesto!

    Joshua Clever

    Wat is er simpeler dan een pesto maken? Verse kruiden, wat noten, olijfolie, een vijzel en stamper of een keukenmachine en de klus is klaar. Iedereen kan in een oogwenk een heerlijk smeuïge en soepele pesto maken. Die kan... bekijk 'Pesto!'

    • Hardcover
    • 72 pagina's
    • Good Cook
  • Lasagne

    Laura Zavan

    In dit prachtig gefotografeerde boek komen de lekkerste lasagnerecepten aan bod. Allereerst een hoofdstuk met de basisrecepten voor de pastavellen, de verschillende sauzen en vullingen. Daarna volgen de smakelijk... bekijk 'Lasagne'

    • Hardcover
    • 72 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • De Italiaanse keuken

    diverse auteurs

    'De Italiaanse keuken' biedt een collectie recepten, doordrenkt met de geuren en smaken van Italië. Het bevat smakelijke, aromatische antipasto, gerechten zoals gevulde olijven en crostini, klassieke... bekijk 'De Italiaanse keuken'

    • Hardcover
    • 256 pagina's
    • De Lantaarn
  • De Italiaanse kookschool

    Alba Pezone

    Met deze box met 3 boeken waant iedere thuiskok zich een Italiaanse chef-kok. Deel 1 'Reis door Italië' neemt de lezer mee op een culinaire reis door Italië met streekgebonden recepten. Deel 2... bekijk 'De Italiaanse kookschool'

    • Paperback
    • 304 pagina's
    • Terra Lannoo
  • Caffè Italia

    Liz Franklin

    Voor Italianen is een kop koffie niet zomaar een drankje, het is een instituut, een manier van leven. In 'Caffè Italia' zijn meer dan 30 heerlijke recepten voor koekjes, taartjes en hartige hapjes verzameld, die allemaal... bekijk 'Caffè Italia'

    • Hardcover
    • 64 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • Puur Italiaans

    Tobie Puttock

    'Puur Italiaans' combineert de heerlijke Italiaanse keuken met het verse van plaatselijke producten. In dit bijzondere kookboek laat Tobie Puttock je aan de hand van zijn honderd favoriete Italiaanse recepten zien... bekijk 'Puur Italiaans'

    • Paperback
    • 198 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • La Cucina della Mamma

    Loukie Werle

    'La Cucina della Mamma' gaat over het echte Italiaanse eten. Zoals Loukie Werle beschrijft, is cucina povera - de naam die Italianen geven aan traditioneel koken - prima betaalbaar en levert het spectaculaire... bekijk 'La Cucina della Mamma'

    • Hardcover
    • 304 pagina's
    • De Lantaarn
  • Vinazza

    Diane Lensink

    Diane Lensink opende een paar jaar geleden een trattoria con camere, een restaurant met kamers. Je leest haar verhalen en anekdotes, maar Lensink geeft je ook inzicht in het ritme van de seizoenen, het... bekijk 'Vinazza'

    • Hardcover
    • 192 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Panna cotta

    Laura Zavan

    Panna cotta is een van oorsprong Italiaans toetje op basis van slagroom, meestal op smaak gebracht met vanille. Panna cotta is makkelijk te maken, kan zó opgediend worden in glaasjes of als pudding uit een vorm... bekijk 'Panna cotta'

    • Hardcover
    • 72 pagina's
    • Uitgeverij Becht
  • Amuse Italiano

    Laura Zavan

    'Italiaanse' amuses in lepels? Voor alle fans van antipasta en alle liefhebbers van 'la cucina Italiana'. Een boek vol recepten voor heerlijke buffetten of verrassende Italiaanse hapjes met smakelijke mozzarella, basilicum... bekijk 'Amuse Italiano'

    • Hardcover
    • 72 pagina's
    • Good Cook
  • Smakelijk Italië

    Sophie Braimbridge & Jo Glynn

    'Smakelijk Italië' neemt je mee op een culinaire reis door een land dat met hart en ziel van eten houdt. Reis mee naar de keukens van Sicilië, de kaasmakerijen van Napels, de wijngaarden van Toscane... bekijk 'Smakelijk Italië'

    • Paperback
    • 296 pagina's
    • De Lantaarn
  • 100 Pastasauzen

    Thea Spierings

    Pasta is de ideale maaltijd. Makkelijk met een snelle saus doordeweeks, bijzonder als je het zelf maakt en serveert tijdens een diner en perfect met een saus uit de diepvries voor onverwachte gasten... bekijk '100 Pastasauzen'

    • Paperback
    • 176 pagina's
    • Caplan Books
  • La cucina di Isabella

    Isabella Cozzi

    Vijftig onweerstaanbare familierecepten van Isabella Cozzi met de echte smaken van Italië: soms mild, soms pikant, maar altijd prachtig gekleurd en vol aroma's. De recepten zijn eenvoudig te bereiden... bekijk 'La cucina di Isabella'

    • Hardcover
    • 208 pagina's
    • Terra Lannoo
  • Jamie's Italië

    Jamie Oliver

    Dit boek gaat over het land dat de grootste inspiratiebron is geweest in zijn culinaire carrière. 'Jamie's Italië' is het verslag van Jamie's rondreis door Italië en zijn ontmoetingen met Italianen van alle leeftijden... bekijk 'Jamie's Italië'

    • Hardcover
    • 322 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • De Zilveren Lepel

    diverse auteurs

    Dé Italiaanse kookbijbel, 'Il cucchiaio d'argento', is 50 jaar na verschijnen nu in het Nederlands verkrijgbaar. De uitgave, waarin recepten uit iedere regio in Italië zijn verzameld, is het enige boek dat in bijna elke... bekijk 'De Zilveren Lepel'

    • Hardcover
    • 1264 pagina's
    • Unieboek - Van Dishoeck
  • D'Antuono

    Famke & Floor van Praag

    De markante familie d'Antuono is de drijvende kracht achter de glamoureuze Amsterdamse restaurants d'Antica en Cinema Paradiso, waar pure, authentieke Italiaanse gerechten worden geserveerd... bekijk 'D'Antuono'

    • Paperback
    • 160 pagina's
    • Unieboek - Van Dishoeck
  • Daily Italian

    Tobie Puttock

    Tobie Puttock is medeoprichter van Jamie Olivers restaurant Fifteen London en staat nu aan het hoofd van Fifteen Melbourne. In het eenvoudige maar dynamische 'Daily Italian' speelt Tobie op verrassende... bekijk 'Daily Italian'

    • Paperback
    • 200 pagina's
    • Kosmos Uitgevers
  • Una bella spaghettata

    Nikko Amandonico

    In Napels is iedereen een expert op het gebied van eten en helemaal op het gebied van de vele verschillende pastagerechten. Iedereen weet precies hoe je een pasta met ragout moet maken... bekijk 'Una bella spaghettata'

    • Hardcover
    • 170 pagina's
    • Tirion Uitgevers
  • Alles over pasta

    Désirée Verkaar & Stefano Manti

    Als iets de Italiaanse keuken symboliseert, is het wel pasta. Toch heeft pasta nog heel wat geheimen. Waarom eten ze in Bologna geen spaghetti bolognese? Waarom moet je 'al dente' nooit overdrijven? Alle... bekijk 'Alles over pasta'

    • Paperback
    • 290 pagina's
    • Caplan Books
  • La Dolce Vita

    Ursula Ferrigno

    Dat Italianen echte levensgenieters zijn, zal niemand ontkennen. Vooral van zoetigheden kunnen ze geen genoeg krijgen. En of het nu om roomijs, cake, chocolade, koffie of noga gaat, de smaak is altijd... bekijk 'La Dolce Vita'

    • Hardcover
    • 192 pagina's
    • Tirion Uitgevers
  • Herfst in Piemonte

    Manuela Darling-Gansser

    Dat Piemonte niet alleen het gebied in Noord-Italië is om doorheen te crossen op weg naar Toscane, dat wisten de culi's allang. Want hier in dit gebied gebeurt het. Hier worden de mooiste producten geoogst... bekijk 'Herfst in Piemonte'

    • Hardcover
    • 244 pagina's
    • Tirion Uitgevers
  • Onder de olijfboom

    Manuela Darling-Gansser

    Manuela Darling-Gansser neemt ons weer mee op een verrukkelijke reis door haar Italië. Dit boek is wederom een waar feest van het ideale mediterrane leven. Lugano, ten noorden van Milaan gelegen... bekijk 'Onder de olijfboom'

    • Hardcover
    • 232 pagina's
    • Tirion Uitgevers
  • Antipasti!

    Eke Mariën

    Wat kan de eetlust beter opwekken dan knapperige crostini's, een paar plakjes prosciutto, een schaaltje gevulde olijven of gemarineerde visjes? Voor de Italiaan is een maaltijd niet compleet zonder een klein, eenvoudig... bekijk 'Antipasti!'

    • Hardcover
    • 180 pagina's
    • Caplan Books
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook