Tomatensalade met geitenkaas en pompoenpitten

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 5 middelgrote tomaten (500 g), in plakjes
  • 70 g milde geitenkaas, in plakjes
  • 1 eetlepel pompoenpitten (10 g), grof gehakt
  • 10 basilicumblaadjes, of 1 theelepel gedroogde basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels pompoenpittenolie
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels wittewijnazijn

Bereiden

Verdeel de tomaten en geitenkaas over een groot plat bord.

Bestrooi met pompoenpitten en basilicumblaadjes.

Meng pompoenpittenolie, honing en azijn door elkaar en verdeel over de tomatensalade.

Breng op smaak met zout en peper.

Kookboek

Het recept 'Tomatensalade met geitenkaas en pompoenpitten' is afkomstig uit het kookboek...

Koken op de golven

Claudia Seifert

'Koken op de golven' laat zien hoe je aan boord de smakelijkste gerechten kunt bereiden. Weinig kookboeken combineren de specifieke behoeften en... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Tomatensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!