Tomatensalade met gemarineerde rode ui

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 143 kcal
  • 2 g eiwit
  • 11 g vet
  • 7 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 150 ml rodewijnazijn
  • 750 g tomaten, in parten of plakjes
  • 4-5 eetlepels olijfolie

Bereiden

Doe de rode ui in een kommetje en schenk er de azijn over. Laat minimaal een half uur (maar een paar uur mag ook) marineren. Laat uitlekken. (Je kunt de azijn in een schoon potje bewaren en gebruiken in een sladressing, of om de volgende keer opnieuw ui in te marineren.)

Schik de tomaten op een ondiepe schaal en verdeel de uienringen erover.

Besprenkel de tomatensalade royaal met olijfolie. Bestrooi met een snuf zout en maal er royaal peper over.

Opmerking

Er zijn dagen dat ik een stuk gegrild vlees met een eenvoudige tomatensalade het meest bevredigende eten op aarde vind. Meestal maak ik zo'n salade met niet meer dan de mooiste tomaten die ik kan vinden, de lekkerste olijfolie die ik in huis heb en uien die ik eerst even marineer in rodewijnazijn. Soms heb je gewoon niet meer nodig dan dat. Maar wie wil kan er uiteraard nog wat verse groene kruiden over strooien. Peterselie, dragon of basilicum, of wat je ook maar lekker vindt.

Kookboek

Het recept 'Tomatensalade met gemarineerde rode ui' is afkomstig uit het kookboek...

Koolhydraatarme bijbel

Janneke Vreugdenhil

'Koolhydraatarme bijbel' is het naslagwerk voor iedereen die minder koolhydraten wil eten, maar beslist niet minder wil genieten. Aan de hand van duidelijke en stapsgewijze instructies laat Janneke Vreugdenhil zien hoe je gerechten maakt met weinig en langzame... lees verder

© Carrera culinair. Beeld: René Mesman

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tomatensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!