Tomatensalade met olijfolie

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Spaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 6 mooie tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereiden

Je kunt de tomaten eventueel eerst pellen, dit geeft de salade een andere, zachtere structuur. Breng een pan water aan de kook en zet een kom koud water klaar. Maak met een scherp mes een klein, ondiep kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze 5 tot 10 seconden onder in het kokende water. Haal ze eruit met een spatel en leg ze in het koude water. Het velletje laat nu los van het vruchtvlees zodat je het gemakkelijk kunt verwijderen.

Snijd de tomaten in stukjes van ongeveer 2 cm. Doe ze met al het sap in een kom. Voeg de olijfolie en zeezout toe. En klaar ben je, zo eenvoudig is het!

Opmerking

'Dit fantastische recept met slechts twee hoofdingrediënten is perfect voor een eenvoudige pintxo of een bijgerecht bij gegrilde vis of vlees. Tomaten en olijfolie zijn twee van mijn favoriete ingrediënten. Als ik naar restaurant Bodegón Donostiarra ga, neem ik altijd de tomatensalade. Ik gebruik voor dit recept graag manzanilla cacerena-olijfolie, maar je kunt elke olijfolie gebruiken die je hebt.' - José Pizarro

Kookboek

Het recept 'Tomatensalade met olijfolie' is afkomstig uit het kookboek...

Basque

José Pizarro

José Pizarro laat met 'Basque' zien hoe makkelijk het is om de lekkerste gerechten uit Spaans Baskenland zelf thuis te maken: van pintxos en huiselijke gerechten... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Tomatensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!