Gremolata met munt, citroen, peterselie en zonnebloemzaad

  • 500 ml
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Sauzen / dips
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 onbespoten citroenen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje munt
  • 50 g zonnebloemzaden
  • 20 g venkelzaadjes

Bereiden

Rasp de schil van beide citroenen fijn boven een kom. Was de kruiden met koud water en laat ze grondig uitlekken. Hak de kruiden tamelijk fijn.

Voeg tijdens het hakken de zonnebloemzaden toe en meng ze al hakkend goed met de kruiden. Voeg dit mengsel toe aan de citroenschil.

Stamp de venkelzaadjes in een vijzel of maal ze grof in een kruidenmolen. Voeg de venkelzaadjes toe aan het kruidenmengsel en schud samen goed om.

Je kunt de gremolata op pasta strooien, of op gekookte nieuwe aardappels, gebakken wortelgroenten, gebakken of gegrilde vis, of op gevogelte en ander wit vlees.

Gremolata doet het ook heel goed op koud vlees van de vorige dag. Alles wat je dan moet doen, is het vlees dun snijden, het kruidenmengsel erover strooien en het geheel afmaken met een sliertje olijfolie.

Je kunt de gremolata in een glazen pot bewaren om later te gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Gremolata met munt, citroen, peterselie en zonnebloemzaad' is afkomstig uit het kookboek...

Spis

Mikkel Karstad

Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van... lees verder

© Aerial Media Company

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!