Kerrie-pastinaaksoep met roomkaastoastjes van Bill Granger

  • 6 personen
  • 50 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel druivenpitolie (of andere neutrale olie)
  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 eetlepels korma currypasta
  • 1¼ kg pastinaken, geschild en kleingesneden
  • 1½ liter hete groente- of kippenbouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels korianderblad, fijngesneden

Bereiden

Verhit de olie in een grote pan met zware bodem op matig vuur. Bak hierin de uien 5-6 minuten onder af en toe omscheppen. Voeg de currypasta toe en schep de uien nog 1-2 minuten om tot het aroma vrijkomt. Voeg de pastinaken en de hete bouillon toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken, of tot de pastinaken gaar zijn. Laat de soep enigszins afkoelen.

Pureer de soep in gedeelten. Schenk hem terug in de pan en voeg de kokosmelk toe. Laat de soep op laag vuur doorwarmen, roer er de koriander door en voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk er nog een beetje kokosmelk bij en serveer de soep met getoaste sneetjes stokbrood besmeerd met roomkaas.

Kookboek

Het recept 'Kerrie-pastinaaksoep met roomkaastoastjes van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...

Relax

Bill Granger

Voor Bill Granger gaan feest- en vakantiedagen, ontspannen weekends en speciale momenten om het verzamelen van mooie herinneringen - en daar... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Pastinaaksoep recept tips

Reacties op dit recept

  • MeikeDit is een lekkere soep! Makkelijk om te maken. Ga ik zeker nog eens doen.

    reageren