Kiptajine met pruimedanten uit de slow cooker

  • 4 personen
  • 240 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 kip, in stukken verdeeld, of 4 kippenbouten
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 grote rode uien, grof gehakt
  • 100 g verse gember, geraspt
  • 300 g pruimedanten
  • 300 g doperwten
  • 100 g vloeibare honing
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiden

Doe de stukken kip in de pot van de slow cooker en schep er de knoflook, ui, gember, pruimedanten, doperwten, honing en kaneel door. Bestrooi met zout en peper en giet er een glas water over. Schep alles goed om.

Leg het deksel op de cooker en laat 6 uur stoven op lage temperatuur of 4 uur op hoge temperatuur, waarbij je af en toe omschept.

Serveer direct uit de cooker en geef er couscous bij.

Extra benodigd

Slow cooker

Kookboek

Het recept 'Kiptajine met pruimedanten uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...

Topgerechten uit de slow cooker

Jean-Francois Mallet

Wie van heerlijk lang gestoofde gerechten houdt, kan niet meer zonder slow cooker. Die stooft heel langzaam voor jou verwarmende schotels, smeltend zacht vlees... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Tajine recept tips

Reacties op dit recept

  • JanineSuper lekker kipgerecht, in de slowcooker gedaan, heerlijk met rijst en sperziebonen. Aanrader en makkelijk om te maken.

    reageren

  • LenKlopt het dat er 100 gram gember in gaat? Het lijkt mij zoveel.

    reageren