Kiptajine met pruimedanten uit de slow cooker
- 4 personen
- 240 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 kip, in stukken verdeeld, of 4 kippenbouten
- 4 teentjes knoflook, grof gehakt
- 2 grote rode uien, grof gehakt
- 100 g verse gember, geraspt
- 300 g pruimedanten
- 300 g doperwten
- 100 g vloeibare honing
- 1 theelepel kaneelpoeder
Bereiden
Doe de stukken kip in de pot van de slow cooker en schep er de knoflook, ui, gember, pruimedanten, doperwten, honing en kaneel door. Bestrooi met zout en peper en giet er een glas water over. Schep alles goed om.
Leg het deksel op de cooker en laat 6 uur stoven op lage temperatuur of 4 uur op hoge temperatuur, waarbij je af en toe omschept.
Serveer direct uit de cooker en geef er couscous bij.
Extra benodigd
Slow cooker
Kookboek
Het recept 'Kiptajine met pruimedanten uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...
Topgerechten uit de slow cooker
Jean-Francois Mallet
Wie van heerlijk lang gestoofde gerechten houdt, kan niet meer zonder slow cooker. Die stooft heel langzaam voor jou verwarmende schotels, smeltend zacht vlees... lees verder
© Good Cook