Kiptajine met pruimedanten uit de slow cooker

Kiptajine met pruimedanten uit de slow cooker
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 4
    uur bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 8.3
    obv 3 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Gevogelte
  • Mediterraan

Ingrediënten

  • 1 kip, in stukken verdeeld, of 4 kippenbouten
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 grote rode uien, grof gehakt
  • 100 g verse gember, geraspt
  • 300 g pruimedanten
  • 300 g doperwten
  • 100 g vloeibare honing
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiden

Doe de stukken kip in de pot van de slow cooker en schep er de knoflook, ui, gember, pruimedanten, doperwten, honing en kaneel door. Bestrooi met zout en peper en giet er een glas water over. Schep alles goed om.

Leg het deksel op de cooker en laat 6 uur stoven op lage temperatuur of 4 uur op hoge temperatuur, waarbij je af en toe omschept.

Serveer direct uit de cooker en geef er couscous bij.

Extra benodigd

Slow cooker

Kookboek

Het recept 'Kiptajine met pruimedanten uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Topgerechten uit de slow cooker van Jean-Francois Mallet

Topgerechten uit de slow cooker

Wie van heerlijk lang gestoofde gerechten houdt, kan niet meer zonder slow cooker. Die stooft heel langzaam voor jou verwarmende schotels, smeltend zacht vlees... lees verder

© Good Cook

reacties op dit recept

  • Janine Super lekker kipgerecht, in de slowcooker gedaan, heerlijk met rijst en sperziebonen. Aanrader en makkelijk om te maken.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken