Winterse tajine van witlof, groene kool en pastinaak

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie, plus extra voor het besprenkelen
  • 8 grote teentjes knoflook
  • 6 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 1 pastinaak van ca. 150 g, in staafjes
  • 1 winterwortel van ca. 150 g, in staafjes
  • 2 struiken witlof, in de lengte in vieren
  • 100 ml groentebouillon of kippenbouillon
  • 150 g groene kool, in reepjes van 3 cm breed
  • het sap van ½ citroen

Bereiden

Zet een van tevoren geweekte tajine van ca. 31 cm doorsnede op een vlamverspreider op matig vuur. Doe er de olie, knoflook, tijm en rozemarijn in, zet het deksel erop en verhit de kruiden ca. 5 minuten.

Schep de staafjes pastinaak en wortel erdoor bestrooi dit met zout en peper. Zet het deksel weer op de tajine en laat hem ca. 5 minuten sudderen.

Voeg de witlof toe en giet er de bouillon over. Zet er het deksel op de tajine en laat de inhoud ca. 15 minuten sudderen.

Schep er dan de reepjes kool door. Bestrooi deze met wat zout en peper. Zet het deksel op. Laat de groenten 10 tot 15 minuten sudderen, of tot ze gaar zijn.

Sprenkel vlak voor het serveren wat citroensap en extra vergine olijfolie over de wintergroenten.

Extra benodigd

Tajine (Ø 31 cm)

Kookboek

Het recept 'Winterse tajine van witlof, groene kool en pastinaak' is afkomstig uit het kookboek...

Tajine

Kim Maclean

De Marokkaanse keuken is hot, en dat is vooral te danken aan de fantastische tajinegerechten die er zo'n bijzonder, zuidelijk tintje aan geven. Kim Maclean laat zien dat er... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (21 stemmen)

Tajine recept tips

Reacties op dit recept

  • MargreethZeer slecht, smaken combineren totaal niet!

    reageren

  • EstherMijn vraag is kan een Tajine ook op inductie?

    reageren