Tajine van gehaktballetjes met tomatensaus en eieren

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 180 ml olijfolie
  • 1 klein bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 1 klein bosje koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen zwarte peper
  • 1 kg rijpe tomaten, grofgehakt
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eieren
  • vers plat brood, voor erbij

Voorbereiden

Meng het gehakt en de ui in een grote kom. Bestrooi met zeezoutvlokken naar smaak. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.

Bereiden

Maak je handen vochtig en draai van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Verhit de olie en bak de gehaktballetjes in porties in 3 minuten bruin. Schep op een bord en zet apart.

Zet het vuur lager en doe de kruiden, de specerijen, de tomaten, de knoflook en 125 ml water erbij. Laat 10 tot 12 minuten af en toe roerend koken tot de saus iets is ingedikt. Roer de rest van de kruiden en de gehaktballetjes erdoor. Laat nog eens 5 minuten zachtjes koken en schud de pan af en toe.

Breek de eieren in de pan en laat 3 tot 5 minuten zachtjes koken tot het eiwit is gestold en de eidooiers nog iets vloeibaar zijn. Serveer direct met het brood.

Kookboek

Het recept 'Tajine van gehaktballetjes met tomatensaus en eieren' is afkomstig uit het kookboek...

Uit Marokko

Rob Palmer & Sophia Palmer

Ontdek de veelzijdigheid van de Marokkaanse keuken met 'Uit Marokko'. Dit bijzondere kookboek neemt de lezer mee op een culinaire reis door Marokko; van de... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Tajine recept tips

Reacties op dit recept

  • CeesEen koekenpan is géén tajine.

    reageren

  • RitaLekker, en dat klopt van die tajine, dat is heel iets anders.

    reageren

  • LindaDacht ook al vanwaar nou dan die koekepan?

    reageren