Tajine met champignons en walnoten
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,2
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 7 eetlepels olijfolie
- 30 g boter
- 800 g stevige champignons, in vieren
- 2 sjalotjes, gehalveerd en in plakjes
- 350 g vastkokende aardappelen, in blokjes
- 15 walnoten, waarvan 5 gehalveerd
- 5 teentjes knoflook, ongepeld
- 2 tomaten, ontpit en in achten
- 1 ui, gehalveerd en in plakjes
- sap van 1 citroen
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie met de helft van de boter in een grote koekenpan op hoog vuur. Zet 100 g van de champignons weg en doe de rest met de sjalotjes in de koekenpan. Strooi er ½ theelepel zout en ¼ theelepel peper over. Verhit zachtjes tot de champignons hun sap loslaten.
Voeg de aardappelen, de gehalveerde walnoten, de ongepelde teentjes knoflook en de overgebleven boter toe. Meng goed. Schep er de tomaten door en leg het deksel op de pan. Laat 30 tot 40 minuten sudderen op matig vuur tot de aardappelen gaar zijn.
Snijd de weggezette champignons in dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op matig vuur. Voeg de ui, plakjes champignon en ½ theelepel zout en ¼ theelepel peper toe. Laat onder af en toe omscheppen fruiten tot de ui gaar is.
Doe het champignon-uimengsel in een keukenmachine. Voeg de overgebleven walnoten, het citroensap en 4 eetlepels olijfolie toe. Draai tot een gladde puree. Schep deze saus over de groenten in de pan en dien op.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Tajine met champignons en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Tajines en couscous
Marianne Magnier-Moreno
Ontdek de lekkerste recepten voor tajines en couscous. Van de klassieke maar altijd overheerlijke tajine van lamsvlees met pruimedanten en de couscous... lees verder
© Good Cook